Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?

sankt hans, heks, bål, oprindelse, hvorfor fejring, midsummer, johannes døberen, sankthansaften, jesus, 2021, hekse, skumfiduser

Vi har i Norden fejret Sankt Hans i mange tusind år. Vi fejrer Sankt Hans hvert år den 24. juni, men hvorfor fejrer vi egentlig Sankt Hans? Og hvorfor skal der brændes en heks på bålet?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 07-07-2021 i Fritid


Stjernetegn: Tvilling – den 21. maj til den 20. juni

stjernetegn, horoskop, tvilling, kærlighedsliv, ven, arbejde, alle stjernetegn, ur, guld, personlighed, viser

Hvis du er født mellem den 21. maj og den 20. juni, så er du tvilling. Som tvilling er du meget udadvendt og livlig. Desuden er tvillingen utrolig kommunikativ, der er ikke de emner, tvillingen ikke kan snakke om.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 02-07-2021 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Tyren – den 20 april til den 21 maj

tyren, stjernehimmel, blå, sort, rummet, stjernetegn, horoskop, personlighed stjernebillede, ven, kærlighed, arbejde

Hvis du er født mellem den 20. april og den. 21 maj, så er du tyr. Som tyr er du meget tålmodig, loyal og vedholdende. Pludselige forandringer er en udfordring for en tyr, det passer bedst, hvis tingene er, som de plejer. Det er tryghed for tyren.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 25-06-2021 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Vædderen den 21. marts til den 19. april

stjernetegn, vædder, blå, horn, batikbaggrund, personlighed, arbejde, kærlighed, horoskop

Lidenskabelig, impulsiv og konkurrencemenneske er bare nogle af de ord som beskriver vædderen. Som vædder har du en stor trang til at handle, det er nemlig ikke tålmodighed, som er vædderens stærkeste egenskab. Der skal ske noget. Der skal handles. Som vædder har du en god energi, som smitter af på dem omkring dig. De er initiativrige og en utrolig gennemslagskraft.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 10-06-2021 i Fritid, Tweens og teens


Kvindernes kampdag: 8. marts

Kvindernes internationale kampdag, stemmeret, uddannelse, universitets studerende 8 marts, ligestilling, kvindesyn, kvindernes kampe, who run the world

Vi står på skuldrene af nogle stærke kvinder. Måske kender du dem, måske gør du ikke. Men de har alle været med til at gøre en forskel for os danske kvinder, og vi kan kun takke dem for deres kamp. Vi skal i dag møde Mathilde Bajer, Natalie Zahle og Nielsine Nielsen. De har hver især haft en indflydelse på kvinders rettigheder og tog i sin tid en hård kamp op, som vi i dag kan være taknemmelig for.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 31-03-2021 i Fritid, Personlige indlæg


Stjernetegn: Stenbukken 22. december – 20. januar

stjernetegn, horokop, astrologi, stenbukksen, Scrouples, kærlighed, arbejde, venskab, passer med, bliv klogere på

Hvis du er født mellem den 22. december og den. 20 januar, så er du stenbuk. Stenbukken er et jordtegn, ligesom tyren og jomfruen. Ligeledes, er stenbukken et kardinaltegn, ligesom vædderen, krebsen og vægten. Hvilket vil sige, at stenbukken besidder egenskaber som lederskab, god vilje, initiativrig og igangsætter. Stenbukken er meget praktisk anlagt, samtidig med at de er nogle gode strateger.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 10-02-2021 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Skytten 23. november – 21. december

horoskop stjernetegn skytten, astrologi, arbejde, ven, kærlighed, passer sammen med

Er du født i december, så er du skytte. Ligesom som tvillingen, jomfruen og fisken, så er skytten et bevægeligt tegn, hvilket vil sige, at skytten er fleksibel, omstillingsparat og har en enorm trang til afveksling og udveksling med andre. Samtidig er skytten også et ildtegn, ligesom vædderen og løven. Det betyder, at skytten er entusiastisk, initiativrig og temperamentsfuld.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 04-02-2021 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Skorpionen d. 24. oktober til d. 22. november

stjernetegn, horoskop, skorpion, astrologi, årets, kærlighed, venskab, arbejdsplads, kendte mennesker

Hvis du er født i november, så er du skorpion. Skorpionen er et vandtegn, hvor følelserne og det underbevidste liv er deres domæne. Desuden er skorpionen også et fast tegn, hvilket betyder at skorpionen er meget beslutsom og vedholdende. Symbolet minder på mange måder om jomfruen, men den markante adskillelse for enden af skorpionens hale er meget sigende for deres farlige stik. Vi dykker lidt ned i, hvordan skorpionen er på arbejdspladsen, som ven og som kæreste.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 29-12-2020 i Fritid, Tweens og teens


Tik tak, TikTok: Bliv klogere på den kinesiske videoapp

tiktok, social medie, app, videoer, forældre kontrol, bekymring, forældre skal passe på deres børn

Musik- og videoappen TikTok er én af verdens mest downloadede apps og hitter stort hos børn og unge. Udefra kan appen synes at være skør og svær at blive klog på. Men ikke desto mindre, så får den hele verdens ubestridte opmærksomhed, hvor både voksne og børn kaster sig ud i koreograferede dansetrin hjemme i stuen for at surfe med på bølgen. Tilmed står verdens største tech-giganter i kø for at få lov til at opkøbe eller skyde aktier i den populære app. Læs med her og bliv lidt klogere på dén videoapp, dine børn garanteret allerede har installeret på iPhonen.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 24-11-2020 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Vægten d. 23. september til d. 22. oktober

horoskop, stjernetegn, vægten, ven, kærlighed, arbejde, astrologi

Er du født mellem den 23. september og den 22. oktober, så er du vægt. Vægten er det, man kalder et kardinaltegn, hvilket vil sige, at de er hurtige og effektive. De sætter sig et mål og går straks i gang. Vægten er netop et kardinaltegn, hvor ord som styrke, gennemslagskraft, handling og initiativ fremgår. De har et mål med tilværelsen og vil have noget ud af deres liv. Vægten er ikke det eneste stjernetegn, som betegnes for kardinaltegn, faktisk er både vædderen, krebsen og stenbukken kardinaltegn.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 30-10-2020 i Fritid, Tweens og teens


Bliv inspireret på Instagram!

instagram, feed, mad, interior, design, follow, inspiration, app

Instagram er både en velsignelse og en forbandelse. I hvert fald kan det være en værre tidssluger. For det stopper aldrig med at være billeder, videoer eller stories man kan bladre sig igennem på skærmen. Utallige af profiler og reklamer på Instagram higer efter vores dyrebare tid og kan give os ringe selvværd. Men platformen kan også inspirere og give nye indsigter, og i bedste fald, kan den gøre os meget klogere. Her i artiklen kan du læse hvorfor, og hvem du skal følge.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 27-10-2020 i Fritid, Tweens og teens


Hvorfor alle bør se Ultra Smider Tøjet

kropsidealer, findes ingen perfekte krop, kvindekrop, mandekrop, flov, skam, dårligt med min krop, dr1 ultra

DR Ultra er aktuel med anden sæson af Ultra Smider Tøjet, og det har vakt opmærksomhed på den anden side af kloden. Store medier som New York Times roser programmet i stor stil. Det er der god grund til, for her er der nemlig frit udsyn til vidt forskellige kroppe i alle størrelser, og der er ingen dumme spørgsmål.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 16-10-2020 i Fritid, Sundhed, Tweens og teens


Hvordan øger du din produktivitet og får mere gjort? Her er opskriften

produktivitet - flere opgaver om dagen, kun 24 timer - faa mere ud af dagen

Føler du, at der ikke er nok timer i et døgn? Har du tusind ting, du gerne vil nå, inden du lægger dig i seng igen? Så er du ikke den eneste! I en travl hverdag kan det være svært at nå alle de ting, vi gerne vil, her vil der faktisk nogle redskaber, du kan bruge, for at det lykkes. Vi skal oftest igennem opgaver som arbejde, lektielæsning, opgaveskrivning etc. for at have tid til det, vi rent faktisk har lyst til. Derfor er vi nødt til at se på et vigtigt aspekt for at øge produktiviteten; nemlig at øge dit fokus.

Vi kender det alle sammen, vi er dybt fokuserede med noget, og så ”ping!”. Det er telefonen, og vi er bare nødt til at se, hvad det er. Der røg fokus. Hvordan bevarer vi egentlig det her fokus?

Skrevet af Kamilla d. 09-10-2020 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn Jomfruen fra 24. august – 23. september

Astrologi - skal vi tro på det - jomfruen som ven, kæreste og kollega - horoskop - tro eller overtro pige - stjernetegn

Er du født mellem d. 24. august og den 23. september, så er du jomfru. Når man dykker ned i sit stjernetegn, kan man blive overrasket over, hvor godt det passer på ens personlighed. Sommetider kan man føle, at det er noget værre pladder, og at de ting der beskriver sit stjernetegn kan passe på alle og enhver. Så hvorfor overhoved dykke ned i sit stjernetegn?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 18-09-2020 i Fritid, Personlige indlæg, Tweens og teens


Sådan kommer du i gang med at male

akryl, oliemaling, vandfarve, lærred male for nybegyndere, tegne kreativ rød, blå, gul

Vi kender det alle. Vi vågner søndag morgen, og aner ikke hvad dagen byder. Vi føler for at lave noget, men hvad? At male kan være en god måde både at udtrykke sig på, men også at spendere dagen på. Det kan være enormt hyggeligt både at gøre det alene, men også sammen med enten en veninde eller sine børn. Men hvordan kommer man lige i gang?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 31-08-2020 i Fritid, Tweens og teens


Ferie i nabolandet?

Sommerferie i Sverige - oplev natur og storby familieferie - venneferie - mustsee

Grænserne begynder at åbne igen, og vi har en god anbefaling til dig: Nabolandet Sverige. Det er faktisk EU´s tredje største land, og det store land byder på alt fra storbyferier til lækre naturoplevelser. Med mange oplevelser spredt ud over landet, findes der noget for alle, hvad enten det er en tur med vennerne eller en familieferie. Vi har samlet en guide sammen med Sveriges guldkorn til dig; Læs videre og bliv inspireret. Hvad lyder mest spændende i dine ører? 

Skrevet af Kamilla d. 11-08-2020 i Fritid, Tweens og teens


Podcast og lydbøger – det nye sort

Hvad er podcast og lydbøger, hvordan virker det - lyt til episoder, mikrofon, indspilling, begynderguide

Du har nok, som de fleste andre, opdaget at podcast og lydbøger er blevet utrolig populært det seneste års tid. Men hvorfor er det lige, at vi skal vælge at lytte til vores bøger istedet for at læse dem? Og hvordan kan det være interessant, at bruge flere timer på at lytte til andre mennesker snakke ind i en mikrofon?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 04-08-2020 i Fritid, Skoleliv, Tweens og teens


Engelsk, Tysk, Fransk, spansk – Svært ved fremmedsprog?

sprogrejser til unge, styrk dig på flere sprog, lær dig selv at kende i andre lande

Har du svært ved at mestre andre sprog end det danske? Ordene vil ikke sidde fast, og du tvivler på dig selv, når du skal sige noget i timerne. Det kan være svært at lære nye sprog, især hvis du også finder undervisningen i skolen en lille smule kedelig. Det kan også være, du bare vil forbedre dit ordforråd, eller vil have at ordene kommer ud mere flydende og naturligt. Uanset, så er en sprogrejse netop det, der kan hjælpe dig med andre sprog. Der er så mange destinationer rundt omkring i verden, og du kan sikkert finde en, der lige præcis passer til dig.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 24-07-2020 i Fritid, Skoleliv


Bare Danmark?

Familieferie 2020 i Danmark teenager corona oplevelser fede ting sommer Nyhavn København

Familieferie 2021 i Danmark bliver for manges vedkommende en realitet.

Mange af os forbinder sommeren med Sydens sol, langt væk fra kolde og regnfulde Danmark. Hvad kan vores eget land så egentlig byde på, og kan det hamle bare lidt op med vores tidligere sommerferier?

Vi har lavet en lille oversigt over, hvilke muligheder der er, så der selvfølgelig er lidt for alle.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 23-06-2020 i Fritid, Tweens og teens


Bliver sommerferien også aflyst i år?

Sommerferie - corona - Danmark - aktiviteter - telt - strand - vand - storby

Coronavirussen florerer stadig rundt i hele verden. Dog er vi i Danmark blevet gode til at overholde retningslinjerne og tænke os om. Nu står vi om en lille måneds tid overfor endnu en forandring. Nemlig sommerferien!

Sommerferien venter lige for døren, hvor flertallet af danskerne normalt bruger ferien i Sydens sol og på udenlandske delikatesser. Sådan bliver det nok ikke helt i år. Men hvordan kan du så komme gennem sommeren? Bliver der slet ingen ferie?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 09-06-2020 i Fritid, Tweens og teens


Pytknappen; et tryk og du er videre!

Pytknappen eller Push Once gør din hverdag mere afslappet

Hverdagen kan være stresset og ikke mindst presset. Du føler måske, at du skal stå til ansvar overfor alt og alle. Du skal præstere overfor dine forældre derhjemme, du skal tage ansvar overfor dine søskende, vise at du er arrangeret i skolen, og samtidig skal du passe på dig selv.

Du render anspændt rundt, stresser dit hoved og føler du skal præstere positivt og overskudsagtig overfor alle.

For en gangs skyld;
Sænk skulderne, træk vejret og sig “PYT”

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 27-03-2020 i Fritid, Tweens og teens


Ryd op i dine sko – sådan kommer du i gang…

Sko i bunke - Ryd op i dine sko

Skoskabet bugner af sko, og alligevel har du følelsen af, at du ikke har nogle at tage på – kender du den følelse? Fuldstændig ligesom med tøjskabet – det er samme følelse. Kan du nikke genkendende til det, så kan det tyde på, at du helt sikkert har alt for mange sko, og at det er på tide med en oprydning. Men lad vær’ med at gå i panik over, at du nu skal til at smide dine yndlingssneaks væk. Du skal nemlig kun have sko stående, som bringer dig ægte glæde.

Skrevet af umame d. 23-03-2020 i Fritid, Tøj & mode


Coronavirus; Hvad skal jeg dog lave?

Covid-19 Karantæne - hvad skal jeg give mig til?

Du er nok som mange andre danskere hjemsendt fra skole. Du er blevet forbudt at være sammen med andre end dem i din husstand. Undervisningen foregår gennem Facetime med din lærer. Det hele virker så uvirkeligt, og reglerne bliver bare mere og mere strikse. Det kan mest af alt sammenlignes med en overnaturlig film med voldsomme epidemier, vi inderst inde ikke håber kan lade sig gøre. Hverdagen har den sidste uge ændret sig drastisk; håndsprit og mundbind flås af hylderne. Danmark er mere eller mindre lukket ned, du må ikke mødes med dine venner, og måske er det din konfirmation rykket til efteråret. Det hele virker så trist og deprimerende

Men hey! Husk, der er altid lys for enden af tunnelen.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. i Fritid, Skoleliv, Tweens og teens


Tør du drømme?

Tør du gå din egen vej ligesom Krid

Som lille har du nok, som de fleste andre, drømt om at blive en smuk prinsesse eller en stærk superhelt. Drømmen forbliver for mange bare en barnedrøm, og i stedet skabes der ”realistiske” interesser. Men hvem siger, at interessen ikke kan blive en livsstil?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 31-01-2020 i Fritid, Personlige indlæg, Tweens og teens


Generation bevidst

Hvad kan vi gøre for klimaet? Både som ung og som gammel

Naturen ændrer sig drastisk, levevilkårene for mennesker, dyr og generelt alt levende forandres med voldsomme skridt. Du har nok hørt, de voksne snakke om, der skal gøres noget, men lukker de der voksne ikke bare øjnene og istedet smider forventninger, opgaverne og ansvaret over på os unge?

Om det er bevidst eller ej, at de lægger ansvaret over på os unge, det kan ingen jo reelt set vide, men fact er ihvertfald, at jo længere tid de voksne venter med at gøre noget, des jo tættere kommer ansvaret til den nye generation.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 17-12-2019 i Bæredygtighed, Fritid, Tweens og teens


Tjen dine egne penge

Hvordan finder jeg et job - skal jeg arbejde

En tur på cafe, en ny mobil eller noget helt tredje, som du føler, du lige står og mangler. Det hele koster penge, men hvordan får du lige råd til det?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 04-12-2019 i Fritid, Tweens og teens


Forbrugs- eller hjerternes fest?

Julestress - hvornår er der tid til hyggen?

Kulden bider i kinderne, butikkernes lys laver genskær i det glimtende krystallignende sne på gaderne. Gågaden er fyldt med syngende børn og voksne iklædt nissekostumer, i håb om at sprede juleglæde til de forbipasserende. Det er så her glansbilledet ødelægges, for de forbipasserende lægger sjældent rigtigt mærke til at det smukke december julehygge, gaderne fyldes med. De fleste mennesker glæder sig utrolig meget til jul. Glæder sig til, at kunne glæde os selv og hinanden med gaver, men er glæden virkelig kun i gaverne?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-11-2019 i Fritid, Tweens og teens


Socialt asociale sammen – Skal livet virkelig leves gennem skærmen?

Sociale medier - bliver unge ensomme

”Tag lige et billede af mig, til min insta.” ”Ik’ rør maden, jeg skal lige have taget et billede.”
Disse sætninger er efterhånden en del af ungdommens mest brugte ordforråd. Unge i dag lever i en verden, hvor det handler om at være mere digital end social. Hvornår går grænsen? Hvad så, hvis du vælger likesne fra? Eksistere du så længere?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-10-2019 i Fritid, Tweens og teens


REJSER MED TWEENS – GODE RÅD

Større tweens og teenagers har ofte ry for at være humørsyge, dovne og have svært ved at være væk fra kammeraterne i længere tid af gangen. Derfor kan sommeferien være lidt af en udfordring når man rejser med tweens og teenagers. Men hvis man tager nogle enkelte forholdsregler og sørger for at tage sine børn med på råd når sommerferien skal planlægges, er det et godt udgangspunkt for, at hele familien får en hyggelig ferie sammen.

Skrevet af umame d. 22-05-2018 i Fritid


LOMMEPENGE TIL TWEENS – SÅDAN KAN DE SELV TJENE DEM

Tweens er ofte ikke gamle nok til at søge et fritidsjob her i Danmark, da loven foreskriver, at børn under 13 år ikke må tage arbejde. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke er ansvarlige nok til at arbejde eller have pligter i det daglige.  Faktisk er der flere gode grunde til at lade dit barn prøve kræfter med sit første job og tjene lidt lommepenge allerede i tweens.

Skrevet af umame d. 04-12-2017 i Fritid, Tweens og teens


DE UNGE BESTEMMER FERIEN

Situationen hos de fleste børnefamilier er præget af en travl hverdag, hvor familieleg og samvær må vige til fordel for madlavning, indkøb og andre praktiske gøremål. Ferietid skal derfor være kvalitetstid, mener mange forældre, der sætter børnene i højsædet, når der skal vælges ferie. 

Skrevet af umame d. 23-05-2017 i Fritid


DET SUNDE UDELIV, Frisk luft og fysisk aktivitet

Udeliv

De 8-12 åriges fritid bliver i dag i langt højere grad brugt på aktiviteter indendørs end tidligere. Foran ipad’en, den bærebare, tv’et eller mobiltelefonen. I fuld gang med at spille, surfe eller chatte med vennerne. Men der er flere gode grunde til, at man som forældre forsøger at opmuntre sine tweens til også at foretage sig aktiviteter udendørs. Ud over at bidrage til et bedre fysisk velbefindende har udeliv og udendørs aktiviteter også stor indflydelse på psyken og kan hjælpe på problemer som stress samt øge din tweens selvværd og sociale færdigheder. 

Skrevet af umame d. 22-11-2016 i Fritid


LEG OG KLASSISKE LEGE I MODERNE MEDIER

Børn i dag har mulighed for at lege hvad som helst på moderne medieplatforme, og der findes et færdigt kit til mange klassiske lege.
Går legen ned på for meget udstyr? Og leger børn stadig? Læs her om legens væsen, uformelle lege og hvilke lege der lever fortrinligt på moderne medier. 

Skrevet af umame d. 17-02-2015 i Fritid


SOMMERFERIE MED TWEENS – REJSER og OPLEVELSER

Sommeren nærmer sig med hastige skridt og allerede i slutningen af næste måned starter skolernes sommerferie. Langt de fleste er godt i gang med planlægningen af sommerens aktiviteter, udflugter og ikke mindst rejsemål. Men hvad skal man og hvor skal man rejser hen, når familien også inkluderer børn i tweens og teenage alderen.

Skrevet af umame d. 15-05-2014 i Fritid


CAPOEIRA – ALT-I-EN SPORT

Hvis I leder efter en sjov sport, der kan noget mere end fodbold og karate, så er Capoeira måske alternativet for jer. En alt-i-en sport for både børn og voksne. 

Skrevet af umame d. 23-05-2012 i Fritid


AKTIVITETER FOR TWEENFAMILIER

Vær sammen med din tween – Selvom tweens godt kan blive godt og grundigt trætte af deres forældre, har de stadig i høj grad brug for masser af samvær – gerne den gode af slagsens, hvor man kan grine og hygge sammen med mor og far. Jo mere aktiviteten interesserer både voksen og tween, jo bedre.

Skrevet af umame d. i Fritid


PARKOUR – DET ER IKKE EN SPORT

De seneste år har man kunnet se børn og unge i gang med at løbe op ad vægge og hoppe over bænke rundt om i byerne. Og det er ikke fordi, de er frække. Det er fordi, de laver parkour. Det er ikke en sport. Det er bare bevægelse. Bevægelseskunst, hvor alle kan være med. Det har man også erfaret i Horsens, hvor man har omformet det uorganiserede parkour til en organiseret aktivitet i Horsens Parkour Club. 

Skrevet af umame d. i Fritid


Her skriver vi om alle tænkelige emner, der vedrører livet med en tween eller teen i familien.