Den lækre sommer basisgarderobe

Basisvarer til sommer som er uundværlige

Alt er sorteret. Enten foldet pænt sammen inde i skabet, eller røget i Ikeaposen på gulvet klar til genbrug. Yes alt er klaret, men det er rent faktisk nu, den nye problemstilling sniger sig ind. Det gamle tøj skal selvfølgelig have en erstatning. Sommeren er på vej, og der skal tankes op på basisvarer, så den simple tøjkrise ikke vil opstå, når vi mindst venter det. Derfor har vi lavet den perfekte guide til dig med sommerens must-have basisvarer.

Strømper – step 1

Hos mange er strømper noget af det, der sjælden bliver sorteret i. Når der er så meget slid på strømpen, at der næsten er ved at gå hul, kan det vel godt gå, så længe skoene bare bliver beholdt på. Men det kan nu godt betale sig, at investere lidt i strømper, især til sommeren, da sneakers vil være på fødderne i langt af de fleste tilfælde.

Udvalget af strømper er stort, det kan derfor klart anbefales at have en del footies i både sort og hvid. Footies er de strømper, hvor kanten kan ses, når vi har et par sneakers på. En lidt kortere model end ankelstrømper.
No-show strømper – der ligger funktionaliteten lidt i ordet, nemlig at vi kan have strømper på, uden nogen kan se det. Det vil være en god erstatning for bare tæer i skoene, da bare tæer i sko kun vil skabe dårlig lugt og fod-klima. Er du vild med lidt ekstra detaljer, findes de både med blonder og i glimmer. I sommertiden er det generelt varmere i luften, og derfor vil vi oftere svede vores fødder mere. Det kan hermed være et godt valg at have nogle strømper, som er svedtransporterende liggende. Det kan være sportsstrømper eller strømper med et højt procent af polyester.

Opfølgning:
Footies
No-show
Svedtransporterende strømper
Både ensfarvet og til de lidt mere friske med blonder, farver og glimmer
Find vores udvalg af strømper til drenge her
Find vores udvalg af strømper til piger her

Toppe – step 2

Toppe er et must-have hos pigerne året rundt – også om sommeren. Der vil toppene nemlig kunne bruges for sig selv, og som det inderste lag af outfittet. Det kan være under en kjole, under en t-shirt eller under en anden top. Farverne er ofte langt mere til stede om sommeren, derfor kan det netop være undværdigt at have basis toppe liggende i sit skab, da de kan neddæmpe de vilde farver. Der findes et hav af forskellige toppe, både nogle med brede stropper, med tynde stropper, dyb ryg og med blonder. Rosemundes efterhånden helt store kendetegn er blonderne ved hals udskæringen, som er rigtige fine til nederdele, kjoler og et par shorts.
Find vores udvalg af basistoppe til piger her

Kortærmet t-shirt – step 3

T-shirts er lige så nødvendigt som toppe. Dog kan der være nogle, der er mere til t-shirts, da det skjuler ens arme noget mere, andre er mest til toppe. Men det er ikke en enten/eller ting, det er ret praktisk både at have det ene og det andet. Du er måske lidt mere gyldenbrun af solen og har mere mod på at eksperimentere med farver i sommertiden, hold derfor farverne nede med basis t-shirt. De kan bruges til stort set alt, shorts, nederdel, indenunder en kjole, til badeshorts. Da t-shirtsene også kan benyttes til vinter, er det altid godt at have et lager af dem. Der er lidt til en hver smag, både tætsiddende, løse, rund hals, og polo’er – Du har med garanti allerede en favorit – prøv dig frem, det kan være, du bliver nysgerrig på en af de modeller, du ikke lige kunne se dig selv i i første omgang.

Opfølgning
Løse t-shirt
Tætsiddende t-shirt
Eventuelt polo
Find vores udvalg af basis t-shirt til piger her
Find vores udvalg af basis t-shirt til drenge her

Tights – step 4

Sommeren er lig med bare ben under kjolen eller nederdelen, men hvad så når vi cykler, vinden giver et sus, og kjolen flyver op. Eller når graderne stiger så meget, at lårene begynder at klistre sammen. Så vil det være tid til at gå på tights jagt. Det er uundværlig for pigerne, når varmen og blæsten trænger sig på. Og der vil helt sikkert være et par tights, du synes om. Hvis det er et problem, at lårene klister sammen, er det en god ide at vælge tights med lidt mere længde. Hvis det blot er til at have under en kjole eller en nederdel, kan der med fordel vælges et par med lidt kortere ben.

Udvalget er i forskellige farver. Her vil det være oplagt at vælge de farver, du har flest af i forvejen. Så det selvfølgelig vil passe sammen.
Find vores udvalg af basis tights til piger her

Undertøj – step 5

Hvornår har du sidst sorteret i dit undertøj? Det er generelt ikke det første, der popper frem i ens hoved, når der skal ryddes op i klædeskabet. Men når sommerferien kalder, og kufferten skal pakkes, er det rart at kunne have undertøj nok til hele ferieperioden. Så alt det med hul i – ud med det. Farverne sort og hvid er generelt de mest købte, som også kan bruges til alt. Til pigerne findes der et stort udvalg af toppe, både med fyld, bryderryg, med blonde, med rund hals, med v-hals etc. Prøv lidt forskelligt, hvis du ikke har fundet din favorit endnu.

Det meste af undertøjet er af bomuld – dog kan det være fornuftigt at have noget i polyester, når varmen kommer og du f.eks. vil løbe en tur. Det er mere åndbart at have på. Underdelen hos pigerne er det ligeledes forskelligt, hvilken en, der er favoritten. Om det er den klassiske trusse, der hitter, eller om det er hipsters eller g-strengen. Det er forskelligt fra person til person, men det er helt alene din beslutning. Hos drengene er det farverne og længden, der er varieret, og derfor vil det være en smagssag – hvad der er værd at foretrække.

Gå på jagt, og bliv inspireret – men husk altid at have et stort lager. Undertøj skal du have året rundt – så det kan jo være, der skal udforskes flere farver her til sommer.
Find vores udvalg af basis undertøj til piger her
Find vores udvalg af basis undertøj til drenge her

Accessories – step 6

Sjette og sidste step i sommerens basis garderobe er accessories. Her er det kun fantasien, der sætter sin grænse. Noget vi synes, der ikke kan undværes er kasketten, som kan redde enhver dårlig hårdag og kan endda være med til at skygge for solen.
Bæltetasken er perfekt til de kommende festivaler, udendørs arrangementer og strandture. Der kan lige være det i, som er nødvendigt. Også har du endda hænderne frie.
Elastikker – Piger med langt hår, kan følge os her. Det kan ikke undværes, når solens stråler peger ned på håret og bliver helt fugtigt. Derfor altid have elastikker med.

Find vores udvalg af basis tilbehør til piger her
Find vores udvalg af basis tilbehør til drenge her

Så er det bare at gå i krig med klædeskabet og find ud af, hvad der mangler – sammenlign med vores guide og gå på opdagelse i vores fine udvalg af basisvare. Så garantere vi, I ikke mangler noget til hele sommeren.

Vil du udover at have en lækker basisgarderobe også tænke bæredygtigt, så kan du få en masse inspiration til, hvordan din garderobe kan blive miljøvenlig, lige her.

Skrevet af umame d. 08-04-2020 i Teenstyle vejledninger, Tøj & mode