Kan tøjet bruges til begge køn?

Kønsneutrale kollektioner er helt okay

Kan piger gå med drenge tøj, og kan drenge gå med pige tøj? Ja selvfølgelig kan de det. Du skal gå i lige præcis det tøj, du har lyst til. I virkeligheden er det lidt fjollet, at der overhoved kategoriseres tøj. Der er selvfølgelig en historie og nogle praktiske grunde til, at noget kaldes drenge- og pige tøj. Men kan du få det til at fungere, mht sin krops form, så blæs på om det hænger i den ene eller anden afdeling. Eller om det står under pige eller dreng på webshoppen.

I følge moden

Inden for de sidste 3-4 år, er der sket en stor ændring hos diverse modehuse og brands. Linjen mellem hvad mænd og kvinder hver især går i, er så småt blevet udvisket. Det startede med en trend, som kun er blevet større med årene, nemlig at kvinder overtog habitten. Her menes der ikke de habitter med smalle ben og tydeligt markerede taljer, som vi har set på kvinder i flere generationer. Men at kvinderne overtog herre habitten med vidde i bukserne og store skulderpuder. Generelt har de silhuetter der engang blev forbandt med kvinder, fået en opsummering. Det der engang blev kaldt maskulint, vil lige så godt kunne være et item til en kvinde/pige idag.
Sådan er det også gået med herremoden. Vi ser hyppigere drenge med meget stramme bukser, lange trøjer (med inspiration fra kjolen) og farver som rød, lilla, lyserød etc., som ikke længere er pigefarver.

Rent politisk er der i dag meget fokus på kvinder, deres magt og de pladser i samfundet, som de tidligere ikke har kunne eller haft mulighed for at udfylde. Uden at gå i yderlige detaljer med det, har det gjort den øgede maskulinitet af kvindemoden meget naturlig. De store skulderpuder illustrere, at man kan bære meget på sine skuldre – at man er en power woman.
Mænd er blevet mere huslige. De tager sig mere af deres børn, husligt arbejde, indkøb og andre ting, som før i tiden var kvindens job. Men det har dog endnu ikke ændret så meget på mandens påklædning. De vil stadig gerne udtrykke maskulinitet. Af den grund ses der ikke de helt store ændringer, i forhold til herremodens vej imod det feminine. Men kigger man på shows fra de sidste par års modeuger, så er det tydeligt, at den altså går imod det mere feminine.

Sådan er det jo med mode – at det først rigtig bliver mode, når flertallet tager det til sig.

Vær dig

Det kan være rigtig svært at gå og føle, at man er en anden, end hvad man viser udad til. Du kan føle, at du af den ene eller anden grund ikke kan gå med det tøj, du har lyst til. Det kan være fordi, du er bange for, at det vil skuffe eller forarge nogle. Men husk altid på, at dem hvis mening betyder mest, altid vil forerække at du er glad for at være, den du er. Fremfor at prøve, at være noget andet og være ked af det.

Det at gå i noget bestemt tøj, kan betyde rigtig meget. Mange mennesker afspejler hvem de er, i det tøj de går med. Derfor kan det føles helt forkert, hvis andre ser skævt til en eller kommentere negativt på ens påklædning. Men der er ikke noget rigtig og forkert, når det gælder påklædning. Så har du lyst til at gå i noget tøj, som i første omgang ikke var tiltænkt ens køn. Så gør det!

Praktisk

Helt praktisk er der foreskel på tøj, ift hvilket køn det er tiltænkt. Det er der fordi, at kvinder og mænds kroppe er forskellige. Der skal for eksempel være plads til bryster, i en kvindelig overdel og ligeledes skal der være ekstra plads foran, i et par herrebukser. Der er andre praktiske ting, der bliver taget højde for, ved længde og pasform. Men i bund og grund, så er der rigtig meget tøj, som vil sidde lige så godt på en dreng som på en pige og omvendt.

De fedeste unisex varer på Teenstyle lige nu:
Unisexmodeller

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 03-03-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens