Lær at sammensæt tøj på vores webshop

tøj der matcher, farver, fit personlig stil, bukser, sko, jakke, accessories, kold varm, find tøj, tøjfarve, brands, farvecirkel

Er du typen, der på nettet kun handler et styk tøj af gangen, fordi det er nemmere at se, hvad der matcher sammen i butikkerne end på webshops. I denne guide, finder vi en løsning på, hvordan vi køber sæt på nettet, og hvordan vi gør det på umame.dk. Det er helt enkelt, vi undgår fejlkøb. Vi undgår også, at den ikke passer til noget som helst af vores tøj. Fx den orange bluse med frynser, den så helt vild sej ud på Instagram, så vi måtte bare eje den. Da vi fik den hjem, passede den ikke til noget i skabet. Det skal være slut, nu vil dine køb altid matche med noget i skabet.

Inspiration

Der er utallige af muligheder, hvor der kan findes inspiration til mode i dag. Instagram er en af de helt store. Følger du dine favorit brands eller den hjemmeside, du plejer at shoppe på. Vil du med garanti få masser af inspiration til moden hver eneste dag. Det er en rigtig god mulighed for at se, hvad der er inde i denne sæson, hvad andre køber, og hvad vi godt kan lide. Men problemet er nu, der ofte kun vises 1-2 items af gangen. Det kan for nogen være svært at overskue, om det passer med noget i ens skab, eller hvordan man sammensætter det sammen med andet fra shoppen.

Hvad mangler jeg?

Struktur er altid godt, også når det drejer sig om sit tøjskab. Derfor kan det være en god ide, at sortere lidt ud i sit skab. Netop for at finde ud af, hvad der skal købes næste gang, og hvad du mangler virkelig meget. Hvis overskuddet er til det, og når du alligevel er så godt i gang, kan det deles op i basis overdele, overdele, underdele basis, underdele og accessories, dernæst farver. På den måde får du hurtigt et overblik. Hvad du mangler, hvad du godt kunne tænke dig, og samtidigt har du fået en god struktur på alle hylderne. Hvis du ikke helt selv er klar over din stil, og hvilke type fit’s du er til, er dette også en god måde, at finde det ud af det på.

Filtrering

Og nu til det sjove. Sorteret i dit tøjskab – tjek. Fundet inspiration til nyt tøj – tjek, (hvis ikke du gør det hele tiden). Nu, frem til din favorit hjemmeside og shop løs. Hvis bukser er øverst på listen over need-to-have vil det være et godt sted at starte. Klik dig ind under bukser, filtrerer eventuelt efter fit, slim fit, skinny fit regular fit etc. Og find dem du synes godt om, læg dem i kurven. Når du er færdig, trykker du på kurven, for at danne dig et overblik, er der mange flared jeans, er alle sorte, er der også nederdele eller shorts. Tjek typer og farver.

Gå nu tilbage til siden og gå under overdele. Brug filtreringen, den er der nemlig ikke for sjov, vælg både imellem typer, alt efter om du godt kan lide løst tøj, stramt tøj, eller løse bukser og tætsiddende overdel. Brug også farver i filtreringen, så vil du være sikker på, at det matcher det, du allerede har lagt i kurven. Er du i tvivl om hvilke farver, der passer godt sammen, kan du tjekke farvecirklen. Farver der passer godt sammen ligger tæt op af hinanden, det kan fx være blå og lilla, rød og orange etc.

Når overdelene er fundet, er du nu klar til at tjekke i kurven om, de passer med fx med de underdele, du har fundet. Væk med dem, der ikke gør, og lad dem blive, til det der gør. Husk på at et par bukser, jo godt kan matche to trøjer. Have altid dit tøjskab i baghovedet med hvilke farver og fits, du synes om, samt det inspiration, du har samlet sammen. Vupti, du vil nu have sæts, der i største del af tilfældene vil kunne give et match.

Brug forslagene

Kig dig altid omkring på siden. Bliv aldrig for snæversynet på bestemte produkter, brug siden, og de feactures webshoppen har, det er kun en fordel. I kurven nederst på siden, vil der i langt af de fleste tilfælde være nogle ekstra produkter. Produkterne er forslag til et match til det, du allerede har i kurven. Brug muligheden og tjek om det kunne være noget, der passer til det, der allerede ligger i din kurv. Ofte er det noget, der vil passe ret godt til. Det kan både være overdele, underdele men også accessories. Er du ude efter sæt?, hvilket vi går ud fra, når du læser denne guide, er det en super mulighed at bruge denne, da det kan ende ud i virkelig fede sæts med tilbehør til sidst.

Læg gerne mange styles i kurven, du kan altid sortere til og fra. Brug inspiration på nettet, dit nuværende tøjskab og filtreringen, farver og fit. Så er vi sikker på, at du ikke har tøjdele liggende i skabet, som du aldrig for brugt, fordi du ikke synes, det passer sammen med noget. Ved at købe i sæt, er sættet så oplagt, at du vil tage det på og få det brugt. Da du ikke skal til at rode efter tøj, der passer sammen, fordi det allerede er et sæt. Gå aldrig fejl af at flere overdele kan matche en underdel og omvendt.
Nu er det tid til at prøve det i praktisk, tjek vores side lige her.

Øver du dig stadig med at finde sæt derhjemme, kan du få god inspiration til at danne sæt her, så du sjælden har tøjkrise. Tjek blogindlægget: “Få et mere miljøbevidst tøjskab

Skrevet af umame d. 14-04-2021 i Teenstyle vejledninger, Tøj & mode, Umame vägledning