Personlig stil: Øvelse gør mester – også når det gælder tøj

din stil, mode, tøj, personlig stil, garderobe, tøjstil, poser, shopping, pige, mobil, tilføj noget nyt til stilen

Det kan være svært at integrere nye styles i klædeskabet, og endnu sværere at få dem brugt. Personlig stil kræver øvelse. Hvis cowboybuksen har været en sikker vinder i mange år, kan den blomstrede nederdel være en større udfordring end som så. Ligeledes kan det være svært at integrere farver og mønstre, hvis det ikke før har været et go-to. Men der er håb forude, den personlige stil kan faktisk godt udvides, selv efter mange år. Det kan kræve lidt at lave en radikal ændring i stilen. Dog kan næsten alt opnås med en god portion øvelse.

Omstilling

Mange ved, at bukser, skjorter, lange kjoler eller lignende altid er en sikker personlig vinder, det føles komfortabelt og/eller giver selvtillid. Det er nemt at ty til det vante, særligt fordi det giver en indre ro og ingen bekymringer om andres tanker. Men nogle gange kan lysten til, at prøve noget helt nyt dukke op. Det kan dog føles umuligt og tanken om, at det ikke bare er én, kan hurtigt overrumle og resultere i opgivelse. Sådan behøver det ikke være, de fleste kan lære at se sig selv i noget helt andet end det vante.
Selvtilliden som kommer af tøj, der altid har føles rigtigt, kan nå nye højder med tøj der efter lidt øvelse kommer til, at føles lige så rigtigt. Det kræver en mentalomstilling at turde prøve noget helt nyt, men det kan uden tvivl lykkes.

Udvælg tøjstilen

Måske er der flere ting der ønskes integreret i tøjstilen, det kan være nye farver, nye længder, nye materialer eller nye styles. Man skal, som det siges, starte et sted. Derfor er det en god idé, at udvælge en enkelt ny ting at starte på. Det kan eventuelt være den, der virker mindst skræmmende, for eksempel den der ligger mest op ad den allerede integrere stil. Det er også helt okay at starte med noget, der føles helt vildt og voldsomt, hvis det er det mest ønskede element til en udvidelse af den personlige stil.
Sværhedsgraden af at adoptere noget helt nyt, som før har føles forkert, må ikke undervurderes.

Øvelse øvelse øvelse

Hvis det giver en indre dissonans at bære tøjet, så er det nok ikke sandsynligt at det kommer på i det offentlige rum. Derfor er det første step, tilvænningen af noget helt nyt og fremmed på egen krop. Det kan tage længere tid, afhængigt af hvor ofte man øver. Ryger det stykke tøj, du ønsker integreret i stilen på hver dag/aften, er tilvænningen selvfølgelig hurtigst. Det kan blot være få timer om dagen hjemme i trykke rammer. Når selvtilliden omkring stylen er vokset lidt, kan det evt. tages på, på indkøbsture eller andre små ture. Der kan også øves under aftaler med venner eller familie, hvor rammerne stadig er rimeligt trygge.
Der kan også bare øves et par gange om ugen, når det lige passer. I så fald tager tilvænningen selvfølgelig lidt længere tid.

Tilføj noget velkendt

Er det fx mønster, der skal øves på, kan det være nemmere med store mønstre i starten. Det kan også være nemmere at bære et udefinerbart mønster, fremfor et der skal ligne noget. Der kan være en holdning til, at nogle er gode i dyreprint og nogle i blomster. Det er der ikke på samme måde i de mere abstrakte print.
Hvis en bestemt farve er repræsenteret meget i klædeskabet og i forvejen føles godt på, så køb mønstrede ting hvor den farve er dominerende. Det kan også være, at det er en bestemt farve, der ønskes integreret. I så fald kan der købes en style, der ligner en af dine ynglings style, fra den eksisterende garderobe. Det at mixe noget velkendt med det nye, kan gøre processen nemmere.

Det der med, at nogen er gode i det ene og andre i det andet, det handler lige så meget om, hvad du er vant til at se på vedkommende. De fleste kan blive blomster-piger, læder-piger, pufærme-piger, lange nederdele-piger etc.

Bliv ved til det sidste

Giv ikke op for hurtigt, tilvænning kan tage tid og koste tålmodighed. Ligges der arbejde i en personlig stil, så kan stort set alle vænne sig til noget nyt. Det gælder også ting, der har virket helt umulige og lidt skræmmende.
Nogle føler at tøj afspejler personens indre. Derfor kan det føles som om, at noget tøj kræver en bestemt væremåde. Fx at man skal være meget piget, for at gå i lyserød eller meget selvsikker, for at gå i lårkort. På hylden med de tanker, mennesker er komplekse og vidt forskellige. Hvis ønsket om at gå med noget bestemt dukker op, så gør det – i hvertfald prøv.

Accepter også at ikke alle styles passer til alle. Selvom at rigtig meget kan lykkes med tilvænning, så er det ikke alt. Har noget virkelig fået en chance uden at lykkedes, så er det bare sådan, det er. Så er det op på hesten igen, og måske prøve med noget nyt. Find din nye stil hos umame.dk

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 18-05-2021 i Tøj & mode