Tendenser i foråret 2020

Hvad skal jeg tage på til foråret? Moden 2020

Det altid spændende at bevæge sig ind i en ny årstid, og se hvilken kurs moden pejler mod. Det er umulig at forudsige den nøjagtige tendens i foråret 2020, men der kan foretages en generalisering på baggrund af diverse modeshows. Alle modeshows har navigeret tendenserne, der vil sætte præg på sæsonen. Det interessante er, hvilke farver og beklædningsgenstande forårssæsonen kommer til at byde på. Teenstyle har udvalgt nogle tendenser, som blev set gentagende gange på den lange parade. De mest effektive tendenser i sæsonen strækker sig helt fra håndværkshækling til grafiske polka prikker. Vi har samlet 7 overordnet tendenser, der formodentligt vil dominere foråret.

Neonfarver

Den første tendens var den mest gennemskuelig og en af de mest betydningsfulde tendenser – de dristige neonfarver. Der er ingen tvivl om, at neonfarver vil dominere moden i foråret 2020. Det er især den iøjnefaldende limegrøn og den skrigende mandarin, som muligvis bliver de mest foretrukne farvenuancer. Det er ikke de eneste bemærkelsesværdige farver som vil blænde sig ind i mængden, også tilligemed gul og rød. Dog vil pastelfarverne forblive i modebillet, men det vil mest være farven lilla, der vil være den fortrukne.

Vesten

Vesten får fortsat en fremtrædende plads i modebilledet, men til foråret skal vinterens uldvest erstattes af 00’ernes suit-vest. Den bedst præsenterede styling, er en kombinerede opknappet vest med jeans og en hvid skjorte.

Læder

Tøj som er fremstillet af læder har reserveret sig ind i foråret i alle slags former. Det skal lige pointeres, at her kommer neon-temaet igen til udtryk, da farverne hæfter sig på materialet. Så de farverige jakker, bukser og nederdele vil være at finde i et læderlook. Derfor kan vi godt love, at der skruet op for en farveprægtig forårssæson.

Hækling

Hækling får en cool opdatering i foråret. Fine suits, toppe og ultrafeminine kjoler vil blive fremstillet med et helt nyt koncept. Modeindustrien vil producere tøj med et specielt strejf af håndlavede hækling. Denne trend har rod i klimaforandringerne, da modebranchen ønsker at skabe mere bæredygtighed. Modeindustrien fabrikation er nemlig en af de mest klimabelastende brancher, da de vil stå for ti procent af de menneskeskabte drivhusgasser. Hækling trenden er et godt alternativ til at benytte langtidsholdbar materiale, og uden nogen form for unødvendig CO2-udledning. Dette initiativ vil langt fra blive det første, da modeindustrien sigter mod mere genanvendeligt og bedre materiale til fremstillingen af tøj i fremtiden.

60’ernes tapet

Foråret bliver 60’ernes og 70’ernes tapet med nye banebrydende print. Dette retroudtryk kommer til at styre foråret, og de farver og mønstre som er kendt fra tapetet fra den periode kommer på bluser og forårskjoler. Desuden kommer tern og polkaprikker til klæbe sig fast på diverse bluser, bukser og nederdele i denne sæson.

Disko-kraven

Den brede krave får et overraskende comeback i foråret 2020 og bliver moderniseret på frakker og jakker. Fremover bliver diskokraven en kontrast for at skille kraven ud typisk i en anden farve, så den bliver mere fremtrædende.

Se teenstyles forårsnyheder her:
Drenge
Piger

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 04-03-2020 i Tøj & mode