Bliv inspireret på Instagram!

instagram, feed, mad, interior, design, follow, inspiration, app

Instagram er både en velsignelse og en forbandelse. I hvert fald kan det være en værre tidssluger. For det stopper aldrig med at være billeder, videoer eller stories man kan bladre sig igennem på skærmen. Utallige af profiler og reklamer på Instagram higer efter vores dyrebare tid og kan give os ringe selvværd. Men platformen kan også inspirere og give nye indsigter, og i bedste fald, kan den gøre os meget klogere. Her i artiklen kan du læse hvorfor, og hvem du skal følge.

Følg dem der giver noget igen!

Instagram er ikke kun brune ben i lyseblå pools, selvom det tit kan se sådan ud. Her er fyldt med virksomheder, influencers og privatpersoner, der alle vil have likes og nye følgere. Vi er ikke herre over instagrams algoritmer, men vi kan heldigvis selv bestemme hvilke virksomheder, profiler og liv, vi følger med i. Der er mange gode grunde til at trykke ‘follow’, men det er også vigtigt grundigt at overveje hvorfor. For det er nemt at drukne i kaffebilleder, ubrugelige informationer og utallige reklamer. Vi kan derimod blive klogere, hvis vi begynder at rydde op i følger-mappen og netop kun følger dem, der giver noget igen.

Følg med i, hvad der sker ude i verden

Medierne og de politiske partier er også på Instagram. På den måde kan man holde sig opdateret på, hvad der sker ude i verden og herhjemme, imens man alligevel scroller sine instagram-stories. Eksempelvis kan man følge DR Nyheder og TV2 Nyhederne. Man kan også at følge med i, hvad politikerne enkeltvis går rundt og laver. Både privat, inde og udenfor Borgen. Det giver et spændende indblik, og man får en fornemmelse af de demokratiske processer, og hvordan samfundet hænger sammen. Stort set alle politikere deler deres hverdag på Instagram, og det kan være en god idé både at følge dem man er enig med og uenig med.

Personligheder man kan spejle sig i

Der findes efterhånden så mange bloggere, influencers, på Instagram, at man helt kan miste pusten. De vil alle gerne have, at vi køber lige præcis dé produkter, de får sponsoreret. Selvom der er mange dygtige bloggere, der reklamerer for gode produkter og en sund livstil, kan det være svært at skelne imellem dem. Men ikke alle på Instagram er der for penge. Mange profiler skaber fællesskaber og nedbryder tabuer igennem personlige opslag. Det kan være fællesskaber, der eksempelvis omhandler dét at være mor, at være ung eller at føle sig forkert i dén krop, man er i. Selvom det er spændende at drømme sig væk igennem kendtes luksus-liv og følge med i, hvad andre mennesker laver på den anden side af jorden, kan det være rart at se nogle personer på skærmen, man rent faktisk kan spejle sig i.

Kreative hashtags

Der er også mange kreative sjæle på Instagram. Profiler der giver én lyst til at komme igang med penslen eller tegneblokken og få noget imellem hænderne. For at finde kreative profiler, kan man søge under hashtags. Der “samler” forskellige typer billeder, så man hurtigt kan finde lige netop dét, man søger. Eksempelvis kan man søge på #DIY, #painting, #drawings eller #acrylicart. Når man søger under tags, skal man være opmærksom på, at der findes flere millioner af billeder under de meget overordnede tags, og her ligger ofte også mange billeder af alt muligt andet. For ikke at drukne i billeder, kan man derfor konkretisere sin søgning ved at være mere specifik i sit valg af tags. Det er altid en god idé at søge på engelske ord, for at få de bedste resultater frem.

Sulten på Instagram

Instagram-mad er en helt kategori for sig. Den enorme mængde af mad-billeder hører heldigvis fortiden til. Dog det betyder ikke, at man ikke kan blive lækkersulten eller inspireret til aftensmaden på Instagram. Mange danske kogebogsforfattere findes bl.a. på Instagram, hvor man får serveret nemme opskrifter og idéer til eksempelvis madpakken, eller hvordan man bager et surdejsbrød. Man kan også her nemt gøre brug af hashtags, fx kan man søge på #madpakke, #vegetarmad eller #aftensmadinspiration. Herigennem kan man hurtigt finde nye madprofiler eller opdage madsteder tæt på dér, hvor man bor.

Det #uperfekte liv

Det er vigtigt at være kritisk når man er på Instagram – også når man vil inspireres! Man skal vide, hvad man kigger efter, og hvor man skal kigge. Netop fordi det er så nemt at fare vild i det store “hurlumhejshow”, der indeholder alt fra influencers, reklamer og modelbilleder, til politik, kattevideoer og tiktok-videoer. For ikke at nævne ALT muligt andet.

Samtidig er det en kæmpe global platform, hvor vi kan lære af hinanden og som giver os adgang til at se ting på nye måder. Med et hurtigt blik på appen, kan det ligne, at den maler et glansbillede af tilværelsen og skaber et ideal der er svært at leve op til. Det kan der være noget om. For man skal huske, at ikke alt deles på Instagram – virkeligheden rummer meget mere! Men mange deler heldigvis også det #uperfekte; scener fra en kaotisk hverdag med gråd og spildt mælk eller billeder af strækmærker, appelsinhud og deller. Det kan være en god idé at følge dem, der gør op med det perfekte liv – for sådan ét er der alligevel ingen der har.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 27-10-2020 i Fritid, Tweens og teens