Huskeliste til konfirmation

LISTEN - konfirmation hvad skal der planlægges

Konfirmationerne titter frem lige rundt om hjørnet og du har måske brug for en huskeliste til konfirmation? Så kan du allerede nu så småt begynde på forberedelserne.
De fleste vil ønske en dag, der huskes og er lige som, du gerne vil have den. Her får du lidt hjælp til det, der skal forberedes for at skabe sådan en dag. Der vil også være lidt forskellige løsninger, hvis du nu ikke ønsker, at dagen skal være helt traditionel.
Der er mange forberedelser til en konfirmation, og du bestemmer helt selv, hvor meget du vil skal gøre ud af det. Men en start er at læse vores huskeliste til konfirmation lige her. Det kan være en fordel at vælge et par ting, du vil gøre meget ud af også koncentrere sig lidt mindre om andre. Det er vigtigt, at du kan nyde dagen og tiden op til, hvor du ikke skal stresse rundt, fordi alt skal være perfekt. Den skal nok blive perfekt på sin helt egen måde. Nedenunder her har du din egen huskeliste til konfirmation.

Skrevet af umame d. 15-12-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Stjernetegn: Tvilling – den 21. maj til den 20. juni

stjernetegn, horoskop, tvilling, kærlighedsliv, ven, arbejde, alle stjernetegn, ur, guld, personlighed, viser

Hvis du er født mellem den 21. maj og den 20. juni, så er du tvilling. Som tvilling er du meget udadvendt og livlig. Desuden er tvillingen utrolig kommunikativ, der er ikke de emner, tvillingen ikke kan snakke om.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 02-07-2021 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Tyren – den 20 april til den 21 maj

tyren, stjernehimmel, blå, sort, rummet, stjernetegn, horoskop, personlighed stjernebillede, ven, kærlighed, arbejde

Hvis du er født mellem den 20. april og den. 21 maj, så er du tyr. Som tyr er du meget tålmodig, loyal og vedholdende. Pludselige forandringer er en udfordring for en tyr, det passer bedst, hvis tingene er, som de plejer. Det er tryghed for tyren.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 25-06-2021 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Vædderen den 21. marts til den 19. april

stjernetegn, vædder, blå, horn, batikbaggrund, personlighed, arbejde, kærlighed, horoskop

Lidenskabelig, impulsiv og konkurrencemenneske er bare nogle af de ord som beskriver vædderen. Som vædder har du en stor trang til at handle, det er nemlig ikke tålmodighed, som er vædderens stærkeste egenskab. Der skal ske noget. Der skal handles. Som vædder har du en god energi, som smitter af på dem omkring dig. De er initiativrige og en utrolig gennemslagskraft.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 10-06-2021 i Fritid, Tweens og teens


Terror – hvad skal jeg frygte?

angst, bange, terror, styrer frygten dig, angreb, gemme sig i hverdagen, terrorisme

Ordet terror kan bringe en frygt frem hos de fleste. Det er næsten et tabubelagt emne, for mange af os har ikke lyst til at bære rundt på de negative tanker til hverdag. Alligevel er der mange, der i hverdagen tænker over frygten for terror, og de lader sig begrænse i livet grundet denne frygt. Har vi så noget at frygte? Det vil vi forsøge at hjælpe dig med at forstå i dette indlæg. Ligeledes får du også gode råd til at slippe af med frygten, så du kan leve et lykkeligere liv.

Skrevet af Kamilla d. 27-05-2021 i Tweens og teens


Skærmtid – sådan overvinder du din trang til mobilen

iphone, computer, ipad, skræmtid, mindre foran skærmen, sociale medier, teens, tweens, hjerner og skræm

Du kender det sikkert alt for godt. Du keder dig et kort øjeblik og tænker: ”Jeg skal bare liiige tjekke, om der er noget spændende.” Du griber mobilen op af lommen og åbner Facebook for lige at tjekke, om du har fået en notifikation. Eller åbner Instagram for lige at se, om der er kommet nogle nye spændende billeder op. Eller måske du har overset en Snap? Du tænker, at det bare lige skal tage to sekunder. Du skal bare lige være opdateret. Men før du ved af det, er der fløjet 10, 20 eller 45 minutter afsted, og du ender altid med at tænke: ”Hvor blev tiden af?”

Bare rolig, du er ikke den eneste, der har det sådan. Men hvad kan du gøre for at få mere ud af din tid? Faktisk behøver det ikke at være så svært at overvinde trangen til mobilen. Vi vil give dig 3 konkrete tips, du kan bruge i din hverdag, så du kan blive mere produktiv. 

Skrevet af Kamilla d. 12-05-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Stjernetegn: Fisken den 19. februar til den 20. marts

stjernetegn, fisk, fisken, horoskop, stjerne, ven, kæreste, arbejde, følsom, passer sammen med, dato

Hvis du er født mellem den 19. februar til den 20. marts, så er du fisk. Som fisk er du meget følsom. Egenskaber som kendetegner fisken er sensitiv, en god fantasi og romantisk anlagt. Fisken har stor sympati for andre mennesker og bliver let rørt. Når andre har det skidt, føler fisken smerten i næsten lige så stor grad som vedkommen. Derfor har fisken lidt svært ved at skildre imellem andres følelser og deres egne.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 28-04-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Modetendenser forår 2021, sådan her ser de ud!

forårsmode, tendenser, mode trends, 2021, modefarver, trendfarver, fashion, kjole, denim, sko, bukser, jakker, største tendenser, modetøj

Foråret er her endelig, og selvom vejret hurtig kan skifte, begynder solen at skinne mere dag for dag. De lysere tider er kommet, og de fleste kan føle en dunst af ny energi vokse. Det er som om, at samfundet vågner, når forårssolen kigger frem og gader og skove fyldes af mennesker, der er glade for at komme ud. Det er en dejlig periode, og manges yndlingssæson. Så kommer det helt store spørgsmål; Hvordan ser moden ud i foråret 2021? Det får du svar på her!

Skrevet af Kamilla d. 07-04-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Stjernetegn: Vandmanden den 21. januar til den 18. februar

Er du født mellem den 21. januar og den 18. februar, så er du vandmand. Personer født i vandmandens tegn er originale. Vandmanden besidder kvaliteter som originalitet, opfindsomhed, intuition og åndelighed. Personer født i vandmandens tegn, bliver beundret af selv deres værste fjende. Ud af de 12 stjernetegn er vandmanden den mest mystiske og usædvanlige. Faktisk er det i the Hall of Fame et overflod af folk, født i vandmandens tegn.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 17-03-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Valentinsdag: “De elskendes helligdag.”

Det der med kærlighed, det er ikke altid nemt. Det er ikke nemt på en mandag, juleaften eller på sin fødselsdag, men det er specielt ikke nemt på Valentinsdag. Valentinsdag fejres den 14. februar og er kendt som ”de elskendes helligdag”. Af denne årsag udveksler mange par blomster, breve eller andre kærlige gaver. Dog, er der mere historie bag den famøse Valentinsdag, end de fleste ved.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 23-02-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Stjernetegn: Stenbukken 22. december – 20. januar

stjernetegn, horokop, astrologi, stenbukksen, Scrouples, kærlighed, arbejde, venskab, passer med, bliv klogere på

Hvis du er født mellem den 22. december og den. 20 januar, så er du stenbuk. Stenbukken er et jordtegn, ligesom tyren og jomfruen. Ligeledes, er stenbukken et kardinaltegn, ligesom vædderen, krebsen og vægten. Hvilket vil sige, at stenbukken besidder egenskaber som lederskab, god vilje, initiativrig og igangsætter. Stenbukken er meget praktisk anlagt, samtidig med at de er nogle gode strateger.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 10-02-2021 i Fritid, Tweens og teens


Konfirmation 2021, dreng

konfirmation, konfirmand, drenge, habit, jakkesæt, skjorte, bukser, 2021, trend, slips, mønster, tern, butterfly, vest, mode

Er du så heldig, at du skal konfirmeres i år? 2021 byder på en masse spændende farver, mønstre, styling til konfirmanddrengene. Læs videre her, og du vil blive inspireret til en masse ideer. Hvordan moden til konfirmanderne i 2021 vil være, der i blandt sammensætning af farver, materialer fra de forskellige brands.

OBS. På grund af udvistheden med Corona, kan du bytte til nye størrelser eller få et tilgodebevis frem til den dag, du står i kirken. Ligemeget om din store dag er til foråret, sommer eller efteråret.

Skrevet af umame d. 05-02-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Stjernetegn: Skytten 23. november – 21. december

horoskop stjernetegn skytten, astrologi, arbejde, ven, kærlighed, passer sammen med

Er du født i december, så er du skytte. Ligesom som tvillingen, jomfruen og fisken, så er skytten et bevægeligt tegn, hvilket vil sige, at skytten er fleksibel, omstillingsparat og har en enorm trang til afveksling og udveksling med andre. Samtidig er skytten også et ildtegn, ligesom vædderen og løven. Det betyder, at skytten er entusiastisk, initiativrig og temperamentsfuld.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 04-02-2021 i Fritid, Tweens og teens


Gør joggingtøjet personligt

sweat suit, sweatsæt, styling, matching, cropped, oversize, tracksuit, how to style sweats, soild, samme farve

Lige nu gør coronavirussen flere ting besværlige, kedelige og måske lidt triste for mange. Det kan skyldes flere forskellige ting, bl.a. at det sociale samvær er udfordret. Anerkendelse og ros er derfor ikke noget, der florere lige så meget af, som inden nedlukningerne. Nogle mennesker er gode til at rose sig selv, men de fleste har brug for et udefra kommende skulderklap en gang imellem. Disse kommer blandt andet, når outfittet sidder lige i skabet. Det gør det dog sjældent for tiden, fordi det meste af tiden foregår bag skærmen. I hvertfald er der ikke mange, der kommer lige så hyppigt ud blandt mennesker som før. Det betyder, at mange er faldet til i “hjemmetøjet”.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 28-01-2021 i Tøj & mode, Tweens og teens


Stress! Hvordan kommer jeg nogensinde videre?

stress, symptomer, depression, rødzone, gulzone, grønzone, stressniveauer, slapaf, tiden

Kender du det, at der ikke er nok timer i døgnet? At du gerne vil nå alting, og helst det hele på en gang? At du vil være noget for alle hele tiden? Og ikke mindst, at du har svært ved at sige nej? Du er ikke den eneste, der har det sådan. Faktisk langt fra. Størstedelen af den danske befolkning kender til at være stresset. Desværre ender nogen lidt længere ud, end bare at være i fasen at “føle sig stresset”.

Du har nok hørt om folk med stress, måske kender du en, eller måske har du endda selv haft stress. Stress rammer mange forskellige mennesker, og af mange forskellige grunde. Og lige så mange forskellige typer af mennesker, det rammer, lige så mange forskellige måder udspiller det sig på. Disse symptomer vil ofte udspille sig, hos en stressramt; Voldsom hjertebanken, træthed og angst. De fleste som rammes af stress, mister motivationen og lukker sig mere og mere ind i sig selv – og trækker sig ofte fra fællesskabet.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 15-01-2021 i Personlige indlæg, Sundhed, Tweens og teens


Stjernetegn: Skorpionen d. 24. oktober til d. 22. november

stjernetegn, horoskop, skorpion, astrologi, årets, kærlighed, venskab, arbejdsplads, kendte mennesker

Hvis du er født i november, så er du skorpion. Skorpionen er et vandtegn, hvor følelserne og det underbevidste liv er deres domæne. Desuden er skorpionen også et fast tegn, hvilket betyder at skorpionen er meget beslutsom og vedholdende. Symbolet minder på mange måder om jomfruen, men den markante adskillelse for enden af skorpionens hale er meget sigende for deres farlige stik. Vi dykker lidt ned i, hvordan skorpionen er på arbejdspladsen, som ven og som kæreste.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 29-12-2020 i Fritid, Tweens og teens


Tik tak, TikTok: Bliv klogere på den kinesiske videoapp

tiktok, social medie, app, videoer, forældre kontrol, bekymring, forældre skal passe på deres børn

Musik- og videoappen TikTok er én af verdens mest downloadede apps og hitter stort hos børn og unge. Udefra kan appen synes at være skør og svær at blive klog på. Men ikke desto mindre, så får den hele verdens ubestridte opmærksomhed, hvor både voksne og børn kaster sig ud i koreograferede dansetrin hjemme i stuen for at surfe med på bølgen. Tilmed står verdens største tech-giganter i kø for at få lov til at opkøbe eller skyde aktier i den populære app. Læs med her og bliv lidt klogere på dén videoapp, dine børn garanteret allerede har installeret på iPhonen.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 24-11-2020 i Fritid, Tweens og teens


Stjernetegn: Vægten d. 23. september til d. 22. oktober

horoskop, stjernetegn, vægten, ven, kærlighed, arbejde, astrologi

Er du født mellem den 23. september og den 22. oktober, så er du vægt. Vægten er det, man kalder et kardinaltegn, hvilket vil sige, at de er hurtige og effektive. De sætter sig et mål og går straks i gang. Vægten er netop et kardinaltegn, hvor ord som styrke, gennemslagskraft, handling og initiativ fremgår. De har et mål med tilværelsen og vil have noget ud af deres liv. Vægten er ikke det eneste stjernetegn, som betegnes for kardinaltegn, faktisk er både vædderen, krebsen og stenbukken kardinaltegn.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 30-10-2020 i Fritid, Tweens og teens


Bliv inspireret på Instagram!

instagram, feed, mad, interior, design, follow, inspiration, app

Instagram er både en velsignelse og en forbandelse. I hvert fald kan det være en værre tidssluger. For det stopper aldrig med at være billeder, videoer eller stories man kan bladre sig igennem på skærmen. Utallige af profiler og reklamer på Instagram higer efter vores dyrebare tid og kan give os ringe selvværd. Men platformen kan også inspirere og give nye indsigter, og i bedste fald, kan den gøre os meget klogere. Her i artiklen kan du læse hvorfor, og hvem du skal følge.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 27-10-2020 i Fritid, Tweens og teens


Hvorfor alle bør se Ultra Smider Tøjet

kropsidealer, findes ingen perfekte krop, kvindekrop, mandekrop, flov, skam, dårligt med min krop, dr1 ultra

DR Ultra er aktuel med anden sæson af Ultra Smider Tøjet, og det har vakt opmærksomhed på den anden side af kloden. Store medier som New York Times roser programmet i stor stil. Det er der god grund til, for her er der nemlig frit udsyn til vidt forskellige kroppe i alle størrelser, og der er ingen dumme spørgsmål.

Skrevet af Clara Johanne Selsmark d. 16-10-2020 i Fritid, Sundhed, Tweens og teens


Hvordan øger du din produktivitet og får mere gjort? Her er opskriften

produktivitet - flere opgaver om dagen, kun 24 timer - faa mere ud af dagen

Føler du, at der ikke er nok timer i et døgn? Har du tusind ting, du gerne vil nå, inden du lægger dig i seng igen? Så er du ikke den eneste! I en travl hverdag kan det være svært at nå alle de ting, vi gerne vil, her vil der faktisk nogle redskaber, du kan bruge, for at det lykkes. Vi skal oftest igennem opgaver som arbejde, lektielæsning, opgaveskrivning etc. for at have tid til det, vi rent faktisk har lyst til. Derfor er vi nødt til at se på et vigtigt aspekt for at øge produktiviteten; nemlig at øge dit fokus.

Vi kender det alle sammen, vi er dybt fokuserede med noget, og så ”ping!”. Det er telefonen, og vi er bare nødt til at se, hvad det er. Der røg fokus. Hvordan bevarer vi egentlig det her fokus?

Skrevet af Kamilla d. 09-10-2020 i Fritid, Tweens og teens


Kan jeg stadig komme videre?

Overgang fra folkeskole til gymnasiet er mine karakter gode nok, hjemmeundervisning indhente alt lektier

Efter en lang corona-nedlukning og sommerferie, er eleverne tilbage i skolen. Endelig kan du få gang i en “normal” hverdag blandt venner igen. Men følger Coronaens spor dig i det nye skoleår?

For mange, er det en lettelse at kunne komme tilbage på skolebænken blandt venner og veninder igen. Det at få en hverdag, der ligner normalen lidt mere, end hvad vi har været vant til de seneste måneder. Dog kan det for nogen være med en klump i halsen og uro i maven, for hvad nu hvis den virtuelle undervisnings kår, har betydet at mit niveau er faldet?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 28-09-2020 i Skoleliv, Tweens og teens


Stjernetegn Jomfruen fra 24. august – 23. september

Astrologi - skal vi tro på det - jomfruen som ven, kæreste og kollega - horoskop - tro eller overtro pige - stjernetegn

Er du født mellem d. 24. august og den 23. september, så er du jomfru. Når man dykker ned i sit stjernetegn, kan man blive overrasket over, hvor godt det passer på ens personlighed. Sommetider kan man føle, at det er noget værre pladder, og at de ting der beskriver sit stjernetegn kan passe på alle og enhver. Så hvorfor overhoved dykke ned i sit stjernetegn?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 18-09-2020 i Fritid, Personlige indlæg, Tweens og teens


Du kan hvad du vil – motivation i hverdagen!

Motivere, styrk dine mål, mental, fysisk, skole, venner, tanker, sammenlign aldrig rollemodel

Synes du også, at det kan være svært altid at holde motivationen oppe? Har du også dage, hvor du vågner og føler, at du ikke har lyst til at lave noget som helst? Bare rolig, det har vi alle sammen! Men der er mange måder til, hvordan man kan styrke sin motivation. Her kommer nogle idéer til, hvad du kan gøre for at føle dig mere motiveret i hverdagen.

Skrevet af Kamilla d. 08-09-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Sådan kommer du i gang med at male

akryl, oliemaling, vandfarve, lærred male for nybegyndere, tegne kreativ rød, blå, gul

Vi kender det alle. Vi vågner søndag morgen, og aner ikke hvad dagen byder. Vi føler for at lave noget, men hvad? At male kan være en god måde både at udtrykke sig på, men også at spendere dagen på. Det kan være enormt hyggeligt både at gøre det alene, men også sammen med enten en veninde eller sine børn. Men hvordan kommer man lige i gang?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 31-08-2020 i Fritid, Tweens og teens


Det handler om mindset

find dit mindset i hjernen, positiv, selvtillid tankegang, signaler til hjernen, bliv et bedre menneske

Vores mindset er ikke noget, de fleste af os går og tænker over i hverdagen. Vi tænker, som vi altid har gjort og skænker det ikke en tanke, at vi måske skal ændre på vores tankegang. Det kan være du allerede nu har givet op på den matematikaflevering, du har for til næste uge. Det kan også være, du bare sidder og venter på, at engelsktimen er overstået, så du kan komme til pause. Måske er du en af dem, som ikke føler sig god nok til at melde sig på det lokale fodboldhold. Hvis du er en af dem, kan det være du har et forkert mindset.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 26-08-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Skolestart; Spring med åbne arme!

Unges motivation til at blive elev igen, skolestart i folkeskole, efterskole, eller gymnasiet

Sommerferien er ved at nærme sig sin afslutning og en snarlig skolestart er på vej. Det betyder for rigtig mange, at skolebænken og den ”kedelige” hverdag venter. Det kommer dog i år nok ikke til at være, som det plejer. Ikke nok med, at du skal rykke et klassetrin op eller måske starte på en helt ny skole. Du har også Corona at tage stilling til, som stadig florerer rundt i samfundet.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 19-08-2020 i Skoleliv, Tweens og teens


Ferie i nabolandet?

Sommerferie i Sverige - oplev natur og storby familieferie - venneferie - mustsee

Grænserne begynder at åbne igen, og vi har en god anbefaling til dig: Nabolandet Sverige. Det er faktisk EU´s tredje største land, og det store land byder på alt fra storbyferier til lækre naturoplevelser. Med mange oplevelser spredt ud over landet, findes der noget for alle, hvad enten det er en tur med vennerne eller en familieferie. Vi har samlet en guide sammen med Sveriges guldkorn til dig; Læs videre og bliv inspireret. Hvad lyder mest spændende i dine ører? 

Skrevet af Kamilla d. 11-08-2020 i Fritid, Tweens og teens


Podcast og lydbøger – det nye sort

Hvad er podcast og lydbøger, hvordan virker det - lyt til episoder, mikrofon, indspilling, begynderguide

Du har nok, som de fleste andre, opdaget at podcast og lydbøger er blevet utrolig populært det seneste års tid. Men hvorfor er det lige, at vi skal vælge at lytte til vores bøger istedet for at læse dem? Og hvordan kan det være interessant, at bruge flere timer på at lytte til andre mennesker snakke ind i en mikrofon?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 04-08-2020 i Fritid, Skoleliv, Tweens og teens


Bare Danmark?

Familieferie 2020 i Danmark teenager corona oplevelser fede ting sommer Nyhavn København

Familieferie 2021 i Danmark bliver for manges vedkommende en realitet.

Mange af os forbinder sommeren med Sydens sol, langt væk fra kolde og regnfulde Danmark. Hvad kan vores eget land så egentlig byde på, og kan det hamle bare lidt op med vores tidligere sommerferier?

Vi har lavet en lille oversigt over, hvilke muligheder der er, så der selvfølgelig er lidt for alle.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 23-06-2020 i Fritid, Tweens og teens


Bliv klar til jakkesættet til din store dag

Konfirmation - jakkesæt - skjorte - slips - hvordan skal jakke sidde - butterfly - habit - blazer - blå - sort

Bordplanen er klar, talen er skrevet, gæsterne har ringet og sagt de glæder sig. Alt er faktisk klar til konfirmationen. Men har du helt styr på, hvordan du bærer et jakkesæt under hele din konfirmation? Er du klar over, hvordan du binder dit slips, hvornår blazeren må knappes op, og må lommekluden matche slipset? Det er med garanti en af de første gange, hvis ikke den første gang, der skal bæres et jakkesæt. Derfor kan du nu læse guiden igennem her og få tips til, hvordan du forholder dig før og under konfirmationen.

Skrevet af umame d. 11-06-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens


Bliver sommerferien også aflyst i år?

Sommerferie - corona - Danmark - aktiviteter - telt - strand - vand - storby

Coronavirussen florerer stadig rundt i hele verden. Dog er vi i Danmark blevet gode til at overholde retningslinjerne og tænke os om. Nu står vi om en lille måneds tid overfor endnu en forandring. Nemlig sommerferien!

Sommerferien venter lige for døren, hvor flertallet af danskerne normalt bruger ferien i Sydens sol og på udenlandske delikatesser. Sådan bliver det nok ikke helt i år. Men hvordan kan du så komme gennem sommeren? Bliver der slet ingen ferie?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 09-06-2020 i Fritid, Tweens og teens


Elsk dig selv!

Elsk dig selv - hvil i dig selv - lær hvordan du kan elske dig selv og din krop

Du ligger i din seng, har haft en alt for lang dag. Du er træt, uoplagt og har lige tømt chipsposen. Du scroller gennem din Instagram, det ene perfekte, sunde og talentfulde billede efter det andet. Psykisk ligger du egentlig bare, og slår dig selv i hovedet, over at du ikke kan det som “alle” andre kan.

Unge i dag er blevet ufattelig gode til at måle sig med alt det perfekte, de ser på medierne. Du kender sikkert til, at du ser noget og tænker, at du selv kan udrette det samme. Du kaster dig ud i det, men ender alligevel op med skuffelse, fordi dit ambitionsniveau var for højt, og nu står du så igen med følelsen af total fiasko og talentløshed.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-04-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Tager du skraldet?

bæredygtighed smider du skrald i naturen? Tager det langt tid at nedbryde affald

Som de fleste andre unge, verden over, sidder du nok hjemme med virtuel undervisning. Din skoledag er, måske, stadig lige så lang som før. Dog er det måske bare svære nu, at motivere sig selv, til at tage en lang gåtur, løbetur eller hoppe på cyklen.
Måske vil motivationen komme, hvis du vidste, du udover, at gøre noget godt for dig selv og din krop, så også gør noget godt for resten af verden?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 17-04-2020 i Bæredygtighed, Tweens og teens


Kasket for nybegyndere

Sådan bruger du en kasket. Kasket eller ej? hvordan starter jeg

Den lokale frisør er lukket, men håret bliver jo ved med at gro. Voksen klister mod fingrene, mens du prøver at finde en løsning på, hvordan det lange hår nu skal sidde. Efter 15 minutter kigger du opgivende ind i spejlet. Skal vi virkelig acceptere, at have en dårlig hårdag i dag, i morgen og i næste uge? Eller kan vi finde en måde at redde håret og look’et på? Se mere her, og få afklaret om kasket kunne blive din nye ven.

Skrevet af umame d. 30-03-2020 i Tøj & mode, Tweens og teens


Pytknappen; et tryk og du er videre!

Pytknappen eller Push Once gør din hverdag mere afslappet

Hverdagen kan være stresset og ikke mindst presset. Du føler måske, at du skal stå til ansvar overfor alt og alle. Du skal præstere overfor dine forældre derhjemme, du skal tage ansvar overfor dine søskende, vise at du er arrangeret i skolen, og samtidig skal du passe på dig selv.

Du render anspændt rundt, stresser dit hoved og føler du skal præstere positivt og overskudsagtig overfor alle.

For en gangs skyld;
Sænk skulderne, træk vejret og sig “PYT”

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 27-03-2020 i Fritid, Tweens og teens


Coronavirus; Hvad skal jeg dog lave?

Covid-19 Karantæne - hvad skal jeg give mig til?

Du er nok som mange andre danskere hjemsendt fra skole. Du er blevet forbudt at være sammen med andre end dem i din husstand. Undervisningen foregår gennem Facetime med din lærer. Det hele virker så uvirkeligt, og reglerne bliver bare mere og mere strikse. Det kan mest af alt sammenlignes med en overnaturlig film med voldsomme epidemier, vi inderst inde ikke håber kan lade sig gøre. Hverdagen har den sidste uge ændret sig drastisk; håndsprit og mundbind flås af hylderne. Danmark er mere eller mindre lukket ned, du må ikke mødes med dine venner, og måske er det din konfirmation rykket til efteråret. Det hele virker så trist og deprimerende

Men hey! Husk, der er altid lys for enden af tunnelen.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 23-03-2020 i Fritid, Skoleliv, Tweens og teens


Et år med fællesskab og udvikling

Hvilke forventninger kan jeg have på en efterskole

Du skal måske til eksamen til sommer, dine lærere forklarer og fortæller om, hvordan eksamen skal foregå. Engang imellem bliver du måske spurgt om “Hvad er dine planer så efter folkeskolen?”
Efter folkeskolen, er der jo ikke bare en ny klasse, du skal starte i. Der er et hav af muligheder for, hvad du kan efter folkeskolen. Hvis du er i tvivl, kan et bud måske være efterskole.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 16-03-2020 i Skoleliv, Tweens og teens


Angstens vilkårlighed

Hvad er angst, og hvorfor bliver du ramt af det. Angst symptomer

Angstlidelser

Mennesket er programmeret med et neurobiologisk perspektiv til at være bange for, hvad der som udgangspunkt føles faretruende. Bange har mere end én betydning afhængigt af sammenhæng, men ordet bange er koblet tæt sammen med synonymer som frygt, ængstelighed og angst. Bange og frygt knytter sig op ad hinanden, fordi et menneske, som oftest er bange for eller har en frygt for et objekt i modsætning til angst. Angst er en ubehagelig vedvarende negativ følelse, som opstår i melankolske tankemønstre. Angst er svært at definere eller forklare, men optræder i forbindelse med visse sindslidelser.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 09-03-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Skoletræt, hvad skal jeg gøre?

Jeg synes, det er overskueligt at gå i skole, hvad kan jeg gøre


Træt, udmattet og uoplagt tager du i skole. Det hele virker utrolig uoverskueligt. Alt for mange lektier, alt for mange afleveringer og ja, alt for lidt fritid. Hvorfor skal det dog være så kedeligt det hele?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 05-03-2020 i Skoleliv, Tweens og teens


Her skriver vi både om de emner, der optager teens og tweens, og om alt det, der ellers rører sig i deres verden.