Valentinsdag: “De elskendes helligdag.”

Det der med kærlighed, det er ikke altid nemt. Det er ikke nemt på en mandag, juleaften eller på sin fødselsdag, men det er specielt ikke nemt på Valentinsdag. Valentinsdag fejres den 14. februar og er kendt som ”de elskendes helligdag”. Af denne årsag udveksler mange par blomster, breve eller andre kærlige gaver. Dog, er der mere historie bag den famøse Valentinsdag, end de fleste ved.

Valentin var præst

Valentinsdag er opkaldt efter en romersk præst, som hed Valentin. Der vides desværre ikke så meget om præsten Valentin, men legenden siger, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret. I trodsighed valgte Valentin fortsat at vie de romerske soldater. Det resulterede i, at Valentin blev arresteret, sat i fængsel og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. I 496 efter vore tidsregning, indførte pave Gelasius den 14. februar, som en helligdag og opkalde dagen efter præsten Valentin.

Kærlighed er næsten ubeskrivelig.

Kærlighed er et komplekst begreb. Det kan variere i størrelse; én form for kærlighed kan være overfladisk og kortvarig, hvor en anden form for kærlighed kan føles som den dybeste og varligste, man har oplevet.

Kærlighed giver os en følelse af, at være i live. Det er måden, vi knytter os til hinanden, hvilket kan være meget smukt og hengivende. På trods af, at kærlighed i sin størrelse, er ufattelig svær at beskrive, er det dog poesiens mest beskrevne emne. Vi hører om kærlighed hver dag. I radioen, hvor Ariana Grandes eller Justin Biebers nye sang netop er udkommet, de synger lige præcis om kærlighed. Selvom kærlighed er svær at beskrive, har menneskeheden i mange år forsøgt sig på det. Shakespeare gjorde det i ”Romeo og Julie”, hvor de to unge mennesker hovedkulds forelsker sig i hinanden, hvilket resulterer i deres begges død. Romeo og Julie, er et godt eksempel på, at når vi føler en meget dyb kærlighed til et andet menneske, så er vi parat til at gøre alt, også at dø.

Den vigtigste kærlighed.

Selvfølgelig er det rart at have en kæreste, specielt når det er koldt udenfor, og vi bare gerne vil ligge i sengen og putte. Men det er ikke den vigtige kærlighed. Mange går og drømmer om at finde den eneste ene, men måske er den eneste ene dig. Ja, måske er det ikke så vigtigt at gå i vildrede rundt efter ”the special one”, for den specielle er jo dig.

Sri Ravi Shankar, som er en indisk åndelig lærer, siger:

”Find den kærlighed du søger, ved først at finde kærligheden i dig selv. Lær at hvile på det sted i dig, der er dit sande hjem.”

Det beskriver ufatteligt tydeligt, at den største kærlighed, er den, du har til dig selv. Vi vil igennem livet blive såret gang på gang, men det som ingen kan tage fra en, er den tro og kærlighed, vi har til os selv. Omring dig med fantastiske mennesker, som vil dig det bedste. Så er kærlighed nemt. Selv på en mandag, selv juleaften, selv på din fødselsdag og tro det eller lad være, men selv på valentinsdag.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 23-02-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens