Skærmtid – sådan overvinder du din trang til mobilen

iphone, computer, ipad, skræmtid, mindre foran skærmen, sociale medier, teens, tweens, hjerner og skræm

Du kender det sikkert alt for godt. Du keder dig et kort øjeblik og tænker: ”Jeg skal bare liiige tjekke, om der er noget spændende.” Du griber mobilen op af lommen og åbner Facebook for lige at tjekke, om du har fået en notifikation. Eller åbner Instagram for lige at se, om der er kommet nogle nye spændende billeder op. Eller måske du har overset en Snap? Du tænker, at det bare lige skal tage to sekunder. Du skal bare lige være opdateret. Men før du ved af det, er der fløjet 10, 20 eller 45 minutter afsted, og du ender altid med at tænke: ”Hvor blev tiden af?”

Bare rolig, du er ikke den eneste, der har det sådan. Men hvad kan du gøre for at få mere ud af din tid? Faktisk behøver det ikke at være så svært at overvinde trangen til mobilen. Vi vil give dig 3 konkrete tips, du kan bruge i din hverdag, så du kan blive mere produktiv. 

Skrevet af Kamilla d. 12-05-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Stjernetegn: Fisken den 19. februar til den 20. marts

stjernetegn, fisk, fisken, horoskop, stjerne, ven, kæreste, arbejde, følsom, passer sammen med, dato

Hvis du er født mellem den 19. februar til den 20. marts, så er du fisk. Som fisk er du meget følsom. Egenskaber som kendetegner fisken er sensitiv, en god fantasi og romantisk anlagt. Fisken har stor sympati for andre mennesker og bliver let rørt. Når andre har det skidt, føler fisken smerten i næsten lige så stor grad som vedkommen. Derfor har fisken lidt svært ved at skildre imellem andres følelser og deres egne.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 28-04-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Kvindernes kampdag: 8. marts

Kvindernes internationale kampdag, stemmeret, uddannelse, universitets studerende 8 marts, ligestilling, kvindesyn, kvindernes kampe, who run the world

Vi står på skuldrene af nogle stærke kvinder. Måske kender du dem, måske gør du ikke. Men de har alle været med til at gøre en forskel for os danske kvinder, og vi kan kun takke dem for deres kamp. Vi skal i dag møde Mathilde Bajer, Natalie Zahle og Nielsine Nielsen. De har hver især haft en indflydelse på kvinders rettigheder og tog i sin tid en hård kamp op, som vi i dag kan være taknemmelig for.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 31-03-2021 i Fritid, Personlige indlæg


Stjernetegn: Vandmanden den 21. januar til den 18. februar

Er du født mellem den 21. januar og den 18. februar, så er du vandmand. Personer født i vandmandens tegn er originale. Vandmanden besidder kvaliteter som originalitet, opfindsomhed, intuition og åndelighed. Personer født i vandmandens tegn, bliver beundret af selv deres værste fjende. Ud af de 12 stjernetegn er vandmanden den mest mystiske og usædvanlige. Faktisk er det i the Hall of Fame et overflod af folk, født i vandmandens tegn.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 17-03-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Valentinsdag: “De elskendes helligdag.”

Det der med kærlighed, det er ikke altid nemt. Det er ikke nemt på en mandag, juleaften eller på sin fødselsdag, men det er specielt ikke nemt på Valentinsdag. Valentinsdag fejres den 14. februar og er kendt som ”de elskendes helligdag”. Af denne årsag udveksler mange par blomster, breve eller andre kærlige gaver. Dog, er der mere historie bag den famøse Valentinsdag, end de fleste ved.

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 23-02-2021 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Stress! Hvordan kommer jeg nogensinde videre?

stress, symptomer, depression, rødzone, gulzone, grønzone, stressniveauer, slapaf, tiden

Kender du det, at der ikke er nok timer i døgnet? At du gerne vil nå alting, og helst det hele på en gang? At du vil være noget for alle hele tiden? Og ikke mindst, at du har svært ved at sige nej? Du er ikke den eneste, der har det sådan. Faktisk langt fra. Størstedelen af den danske befolkning kender til at være stresset. Desværre ender nogen lidt længere ud, end bare at være i fasen at “føle sig stresset”.

Du har nok hørt om folk med stress, måske kender du en, eller måske har du endda selv haft stress. Stress rammer mange forskellige mennesker, og af mange forskellige grunde. Og lige så mange forskellige typer af mennesker, det rammer, lige så mange forskellige måder udspiller det sig på. Disse symptomer vil ofte udspille sig, hos en stressramt; Voldsom hjertebanken, træthed og angst. De fleste som rammes af stress, mister motivationen og lukker sig mere og mere ind i sig selv – og trækker sig ofte fra fællesskabet.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 15-01-2021 i Personlige indlæg, Sundhed, Tweens og teens


Stjernetegn Jomfruen fra 24. august – 23. september

Astrologi - skal vi tro på det - jomfruen som ven, kæreste og kollega - horoskop - tro eller overtro pige - stjernetegn

Er du født mellem d. 24. august og den 23. september, så er du jomfru. Når man dykker ned i sit stjernetegn, kan man blive overrasket over, hvor godt det passer på ens personlighed. Sommetider kan man føle, at det er noget værre pladder, og at de ting der beskriver sit stjernetegn kan passe på alle og enhver. Så hvorfor overhoved dykke ned i sit stjernetegn?

Skrevet af Josephine Maria Møller d. 18-09-2020 i Fritid, Personlige indlæg, Tweens og teens


Du kan hvad du vil – motivation i hverdagen!

Motivere, styrk dine mål, mental, fysisk, skole, venner, tanker, sammenlign aldrig rollemodel

Synes du også, at det kan være svært altid at holde motivationen oppe? Har du også dage, hvor du vågner og føler, at du ikke har lyst til at lave noget som helst? Bare rolig, det har vi alle sammen! Men der er mange måder til, hvordan man kan styrke sin motivation. Her kommer nogle idéer til, hvad du kan gøre for at føle dig mere motiveret i hverdagen.

Skrevet af Kamilla d. 08-09-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Det handler om mindset

find dit mindset i hjernen, positiv, selvtillid tankegang, signaler til hjernen, bliv et bedre menneske

Vores mindset er ikke noget, de fleste af os går og tænker over i hverdagen. Vi tænker, som vi altid har gjort og skænker det ikke en tanke, at vi måske skal ændre på vores tankegang. Det kan være du allerede nu har givet op på den matematikaflevering, du har for til næste uge. Det kan også være, du bare sidder og venter på, at engelsktimen er overstået, så du kan komme til pause. Måske er du en af dem, som ikke føler sig god nok til at melde sig på det lokale fodboldhold. Hvis du er en af dem, kan det være du har et forkert mindset.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 26-08-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Elsk dig selv!

Elsk dig selv - hvil i dig selv - lær hvordan du kan elske dig selv og din krop

Du ligger i din seng, har haft en alt for lang dag. Du er træt, uoplagt og har lige tømt chipsposen. Du scroller gennem din Instagram, det ene perfekte, sunde og talentfulde billede efter det andet. Psykisk ligger du egentlig bare, og slår dig selv i hovedet, over at du ikke kan det som “alle” andre kan.

Unge i dag er blevet ufattelig gode til at måle sig med alt det perfekte, de ser på medierne. Du kender sikkert til, at du ser noget og tænker, at du selv kan udrette det samme. Du kaster dig ud i det, men ender alligevel op med skuffelse, fordi dit ambitionsniveau var for højt, og nu står du så igen med følelsen af total fiasko og talentløshed.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 22-04-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Angstens vilkårlighed

Hvad er angst, og hvorfor bliver du ramt af det. Angst symptomer

Angstlidelser

Mennesket er programmeret med et neurobiologisk perspektiv til at være bange for, hvad der som udgangspunkt føles faretruende. Bange har mere end én betydning afhængigt af sammenhæng, men ordet bange er koblet tæt sammen med synonymer som frygt, ængstelighed og angst. Bange og frygt knytter sig op ad hinanden, fordi et menneske, som oftest er bange for eller har en frygt for et objekt i modsætning til angst. Angst er en ubehagelig vedvarende negativ følelse, som opstår i melankolske tankemønstre. Angst er svært at definere eller forklare, men optræder i forbindelse med visse sindslidelser.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 09-03-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Jeg er ikke sulten…

Anoraksi - hvad skal jeg gøre? Er det spiseforstyrrelser

”Vi skal spise”

Bare sætningen får din mave til at slå knuder. Du bevæger dig langsomt imod køkkenet, ikke fordi du har lyst, men fordi du ved, du skal. Du nærmer dig køkkenet, og det er ikke ligefrem, fordi duften af mad gør din appetit større. Kvalmen aner sig langsomt op gennem halsen, og du kan nærmest smage mavesyren. Du ved at, du bliver nødt til at spise bare lidt, så du tager mad på din tallerken. Første mundfuld føles som en evighed at tygge. Det er nærmest som at tygge på en elastik, ligegyldigt hvor længe du bliver ved med at tygge, sker der intet. Den elastiske mundfuld mad gør ikke kvalmen mindre.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 21-02-2020 i Personlige indlæg, Sundhed, Tweens og teens


Tør du drømme?

Tør du gå din egen vej ligesom Krid

Som lille har du nok, som de fleste andre, drømt om at blive en smuk prinsesse eller en stærk superhelt. Drømmen forbliver for mange bare en barnedrøm, og i stedet skabes der ”realistiske” interesser. Men hvem siger, at interessen ikke kan blive en livsstil?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 31-01-2020 i Fritid, Personlige indlæg, Tweens og teens


Næste år vil jeg…

hvordan overholder jeg mine mål for næste år - mit nytårsforsæt

“I år skal jeg bruge lidt færre penge på tøj”, “I år vil jeg tænke mere på klimaet”, “I år vil jeg blive bedre til at tænke på andre”, “I år vil jeg begynde at træne” ja, du kender det sikkert. Et nyt år begynder. Du laver lange lister over alle dine mål for, hvordan i år bliver året, du opnår alle dine mål. Der kan dog være langt fra tanke til handling. For hvordan er det så lige, du skal vinde over dovenskaben efter en lang kedelig skoledag?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 10-01-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Bliv klogere på nytår

hvorfor fejrer vi nytår med traditioner

Den 31/12 kl. 24.00, fejrer vi overgangen fra et år til et andet. I Danmark har vi gamle traditioner, som ligner mange andre europæiske landes. Men hvordan ser de helt traditionelle ritualer egentlig ud på denne dag, hvor året rinder ud og et nyt indtræder, og hvor stammer de fra?

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 08-01-2020 i Personlige indlæg


Jeg bliver aldrig god nok!

hvorfor er jeg hele tiden så trist og ked af det

Du fik 02 til eksamen, mens dine alle venner fik 12. Du blev valgt fra fremfor hende den irriterende fra parallelklassen, da du søgte job. Du glemte at købe fødselsdagsgave til din mor, mens din bror havde købt lige præcis det, hun ønskede sig aller mest. Du står lige nu i den situation, hvor du føler, at alle andre præstere langt over middel, mens dumper du alt det, der er muligt at dumpe – og mere til.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 07-01-2020 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Alt det vi tager for givet

Hvilke fordele har vi i Danmark? Er det godt at bo her

Du sidder i klassen, stirre ligegyldigt ud af vinduet. Læreren snakker om, at I skal på biblioteket i næste time . Efter skole skal du en tur til lægen. På vejen hjem, cykler du forbi en politibil, der har blinket en bil ind til siden for usikker kørsel. De fire ting, du her har oplevet i løbet af din dag, er ting mange tager for givet i Danmark, “for sådan er vores samfund jo bare”. Men er det virkelig det?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 10-12-2019 i Personlige indlæg, Skoleliv, Tweens og teens


Konfirmation eller nonfirmation

Hvorfor vælge at blive konfirmeret. hvad er en konfirmation

Konfirmation eller konfirmation? Det er et stort spørgsmål. Mange bliver konfirmeret, fordi deres kammerater gør. Det er for mange en selvfølge at blive konfirmeret, ligemeget hvilket forhold der er til den kristne tro. Det er også helt i orden. Tankerne omkring ens holdning til tro, kommer for mange lidt senere i livet.

Dem der vælger ikke at blive konfirmeret på traditionel vis, har ofte gjort sig flere overvejelser end størstedelen af dem der bliver konfirmeret.
Det er altid en god idé at overveje de valg, der skal tages. Konfirmationen er på en måde forudbestemt for mange danske unge, fordi det er en dansk tradition. Men er det ikke noget du har lyst til, skal du sige det fra.

Skrevet af Anna-Sofie Dall Johansen d. 03-12-2019 i Personlige indlæg, Tøj & mode, Tweens og teens


“Mor, jeg vil hjem”

efterskole hjemve - jeg savner min familie

Det snart december, du tænker på alle de traditioner, I har derhjemme . Det er koldt, mørkt og ret trist over det hele. Du sidder på dit efterskoleværelse, godt nok har du snart klaret dig gennem den første halvdel af året, men det er som om, at det hele egentlig bare vælter nu, hvor julen snart står for døren. Du ville jo normalt ha’ julehygget med familien hele december.

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 26-11-2019 i Personlige indlæg, Skoleliv, Tweens og teens


Træk vejret og slap af

Du vil gerne være alle steder på én gang. Du har ikke lyst til at vælge noget fra. Måske en dag, går det op for dig, at du bliver nødt til, at vælge noget fra. Vil du ikke helst vælge de kedelige pligter fra? Men er det egentlig en god ide?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 19-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Kroppen under forandring

Er det okay min krop ser sådan her ud

Ungdomsperioden

Ungdomstiden er en overgangsperiode fra barn til voksen. I denne periode sker der fysiske, mentale og følelsesmæssige ændringer, da hjernen er under ombygning. Der sker simpelthen en udvikling i de kognitive evner, da der opstår en masse nye forbindelser, og dermed udvikles bevidstheden, karakteregenskaberne og selvopfattelsen. Hjernen påvirkes af mange faktorer, men en af de mere dominerende årsager, er hormonerne. Dette interval i ungdomstiden betegnes som puberteten, og er en tid med mange forandringer og udfordringer, som skyldes de hormonelle ændringer. Disse forbindelser er med til at skabe det videre fundament for individualiteten og personlighedstrækkene.

Skrevet af Amanda Kristine Jensen d. 13-11-2019 i Personlige indlæg, Tøj & mode, Tweens og teens


Bryd isen, NU!

Hvem skal jeg snakke med - når jeg har det dårligt

Mange tanker kan fylde rundt i hovedet. Vi skal tage stilling til alt det, der sker omkring os hele tiden. I dagens Danmark, er vi gode til at sige ”pyt” til vores problemer, og i stedet bare kæmpe videre med dagligdagens opgaver. Problemerne bygger sig stille og roligt op, og en dag vil det blive for meget. Tårnet vil vælte, og du vil ikke længere kunne skubbe tingene væk. Det er nu, du føler alt går galt.

Men hvad gør du, når det hele så vælter?

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 06-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens


Hersker jeg over mit “eget” liv?

Skal jeg vælge mine forældre eller mine venner

Endnu engang smækker du døren til dit værelse. Du er vred, frustreret, ked af det og synes egentlig bare det hele er utrolig uretfærdigt! Du smider dig på sengen og kigger bare stift ind i væggen. Dumme forældre, hvorfor kan de dog ikke bare forstå, at du er gammel nok til at bestemme selv? Alle andre fra klassen må jo gøre lige, hvad de vil!

Skrevet af Julie Hölck Østergaard d. 01-11-2019 i Personlige indlæg, Tweens og teens