Cargo vs. Chinos – er der en forskel?

bukser chino cargo pants forskel vs shorts khakis wear casual arbejdsbukser

Både cargo bukser og chinos er meget populære i dag. De har en skøn stil og er begge nemme at style både med en hvid t-shirt eller en flot trøje. Jeans er ikke længere det eneste rigtige at have i garderoben, for der skal helst være flere forskellige bukser at vælge imellem. På den måde bliver det sjovere at matche forskellige tøjdele. To trøjer sammen med to par bukser kan snildt skabe fire vidt forskellige looks. Med så mange typer bukser ude på modemarkedet, kan det være svært at følge med i, hvilke bukser der er in, jeans, cargo eller chino? Og hvad er egentlig forskellen på cargo og chinos? Læs med her, og bliv klogere på cargo vs. chinos!

Cargo vs. Chinos: Cargo bukser

Cargo pants er de cool ”street-bukser”, som giver et uformelt look. De genkendes bedst ved deres store lommer på lårene. Cargo betyder ”last” eller ”ladning”, hvilket refererer til netop de to store lommer, hvor der er god plads til at fragte mange ting. De har et militær-look, og bruges ofte til udendørsaktiviteter, da det er smart at kunne have mange ting med sig i lommerne. Men på det seneste er bukserne også blevet meget populære som hverdagsbukser. De er blevet meget trendy på modemarkedet, hvor pasformen i dag enten kan være baggy, regular fit eller skinny fit.

Hvordan startede det?

Cargo bukserne blev introduceret tilbage i 1938. Overraskende nok var det det britiske militærpersonale, som var de første til at bruge cargo bukserne, da de var en del af deres krigsuniform. På det tidspunkt havde bukserne en lomme på sidelåret og en på hoften. Senere hen nåede de også over Atlanten til det amerikanske militær. Her var det for det meste faldskærmsmilitæret, der bar de smarte bukser med de funktionelle lommer. Med hjælp af de store lommer kunne de nemt få fat i mere ammunition og hurtigt få fat i deres radio.

Dog var det først i 1990’erne, at bukserne blev en del af moden. Rygtet siger, at de først blev brugt af urban hiphop-artister. Med tiden blev de store funktionelle lommer til dekorative detaljer. Som tager os videre til cargo vs. chinos-problematikken.

Cargo vs. Chinos: Chinos

Chinos er meget populære både blandt kvinder og mænd. De er tidsløse og passer ved de fleste lejligheder. De er praktiske, da de i princippet passer til alle situationer. De kommer i en stor farveskala, som tit følger sæsonens moderne farver. Chinos er lige så populære med lange ben, som med korte ben, der er perfekte om sommeren. Chinos har oftest et mere behageligt og lettere materiale end almindelige bukser eller cargos kan tilbyde. Pasformen var til at starte med slim-fit, men findes i dag i de fleste fits.

Hvordan startede det?

Også disse modeller har sin oprindelse blandt militæret. Det hele startede i 1848, hvor en britisk militærløjtnant var stationeret i Indien. Han udviklede den beige farve, som er et stort kendetegn ved chinos, for at kamuflere sin hvide uniform. Til dette brugte han kaffe, karry og morbær. Denne nye farve fik navnet khaki, som er det hinduiske ord for støv. Lidt længere frem i historien, nemlig i 1898, var den amerikanske hær i Filippinerne, under den spansk-amerikanske krig. Hvor deres uniformer blev produceret af kinesisk twill bomuld, som blev begyndelsen af de i dag meget populære bukser. Her opstod navnet Chinos, fra det spanske ord for Kina.

Efter anden verdenskrig blev bukserne mere og mere almindelige, da militærpersonalet kom hjem til Amerika og tilbage til deres oprindelige arbejde og studie. Bukserne kunne ses blandt de studerende på mange af landets universiteter. Da Hollywood fulgte efter, blev chinos kendt for at være en cool amerikansk stil. I dag bruges de til både festlige lejligheder, arbejde eller som shorts på ferien.

Hvad er forskellen så?

Vi kan konkludere, at både stilen og snittet ligner hinanden. Men den absolut største forskel er selvfølgelig de store lommer, der kendertegner cargo bukserne. En anden forskel er at sømmene på chinos er gemte, mens de tydeligt kan ses på cargo bukser. Det er også med til at give cargo bukserne det mere rå look. Chinos er mere over i den formelle og stilfulde retning. Cargo bukser er ligeledes oftest mere baggy end chinos, som fremstilles som et lettere look. Cargo bukserne har en mere praktisk følelse sammen med en uformel stil. Måske er det endda derfor, de er blevet så populære blandt kvinder, der ikke er bange for at vise deres praktiske sider.

Hvad man foretrækker, er naturligvis helt op til en selv. Begge bukser giver et dejligt look, samtidig med de er behaglige at have på.

Find hurtigt alle vores bukser på shoppen:
Bukser til mænd
Bukser til kvinder
Bukser til teenage drenge
Bukser til teenage piger

Skrevet af Kamilla d. 30-11-2020 i Tøj & mode